Олена Бондаренко закликала ЗМІ стежити за голосуванням усіх депутатів

9 Лютого 2013
5336
9 Лютого 2013
12:48

Олена Бондаренко закликала ЗМІ стежити за голосуванням усіх депутатів

5336
Вона переконана: журналісти помічають помилки лише парламентарів із Партії регіонів
Олена Бондаренко закликала ЗМІ стежити за голосуванням усіх депутатів
Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко закликала журналістів стежити за голосуванням її колег з «усіх без винятку фракцій». Про це вона сказала в ефірі «Шустер live» 8 лютого на Першому національному. 

«Верховна Рада як на долоні. Але зауважу, що тільки наша фракція як на долоні. Там, де сидить Кличко, там, де сидить "Свобода", взагалі журналістів немає, туди їхні об'єктиви не добивають. Тому ми не бачимо, як ці депутатти себе поводять. Так от, я закликаю журналістів з усіх областей найуважнішим чином стежити за всіма без винятку фракціями, хто і як голосує - персонально, не персонально. Я впевнена, це загальна проблема», - сказала Олена Бондаренко.

Так депутат прокоментувала висвітлення роботи народних обранців у медіа та інцидент із представниками ВО  «Свобода», про який нагадав ведучий Савік Шустер. У четвер, 7 лютого, львівські журналісти зафіксували, як депутат місцевої міськради від партії «Свобода» Ірина Шалаковська проголосувала за свого колегу Івана Гринду, який на той момент у сесійній залі був відсутній. Того ж тижня лідер «Свободи» Олег Тягнибок заявив, що пані Шалаковська і пан Гринда отримали сувору догану за неперсональне голосування. Повторна догана призведе до виключення з партії і позбавлення депутатських мандатів. Крім того, Ірину Шалаковську зняли з посади голови Личаківської райорганізації «Свободи».

Нагадаємо, темою суспільно-політичного шоу «Шустер live» була «Кнопка спотикання: чому опозиція блокує парламент?». Одним із аспектів випуску стало введення в дію системи персонального голосування «Рада-3» та відповідальність депутатів щодо відсутності під час цього процесу у сесійній залі.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5336
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду