Опозиція вимагає від Нацради відновити трансляцію ТВі в кабельних мережах

8 Лютого 2013
4589
8 Лютого 2013
11:50

Опозиція вимагає від Нацради відновити трансляцію ТВі в кабельних мережах

4589
Хоча ТВі не входить до універсальної програмної послуги по всій Україні
Опозиція вимагає від Нацради відновити трансляцію ТВі в кабельних мережах

Лідери трьох опозиційних фракцій Арсеній Яценюк («Батьківщина»), Віталій Кличко («Удар») та Олег Тягнибок («Свобода») звернулися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою повернути телеканал ТВі до всіх базових пакетів операторів кабельного мовлення. Про це повідомляє прес-служба партії «Фронт змін».

 

У листі до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення наголошено, що протягом останніх трьох років ситуація зі свободою слова на українських телеканалах суттєво погіршилася: «Вітчизняне телебачення використовується здебільшого для забезпечення інформаційно-пропагандистських потреб влади».

 

«Медіа-монополісти узурпували рекламний ринок країни, практично позбавивши фінансових надходжень своїх конкурентів. Ті канали, які не вдалося цензурувати через тиск на їхніх власників, були позбавлені засобів технічного доступу до аудиторії», - йдеться в листі лідерів опозиційних фракцій.

 

Йдеться, зокрема, про телеканал ТВі, котрий кабельні оператори масово виключили зі списку своїх послуг або перевели його із базового, доступного, пакету в дорогі преміум-пакети. «Причиною таких дій стали погрози, отримані кабельниками від представників влади, що мали на меті фактичне знищення незалежного телемовника напередодні та впродовж парламентської виборчої кампанії», - наголошується в листі.

 

«У результаті аудиторія ТВі скоротилася майже втричі, - йдеться в листі. - Таким чином, під загрозою знищення опинився телеканал, який за 5 років свого існування фактично став чи не єдиним вільним інформаційним майданчиком для представників української опозиції, громадських активістів та небайдужих вітчизняних інтелектуалів».

 

Голови опозиційних фракцій нагадують, що про неприпустимість тиску на ТВі неодноразово заявляли різноманітні європейські демократичні інституції, зокрема Парламентська асамблея Ради Європи в особі її генерального секретаря Торбйорна Янгланда.

 

«Вважаємо, що новообраний склад Верховної Ради України разом з членами Національної ради з питань телебачення та радіомовлення повинні зробити усе від них можливе, щоб в Україні засоби масової інформації діяли на засадах незалежності та демократії, неупередженості та нецензурованості владою», - наголошено в документі.

 

Лідери опозиційних фракцій вимагають від Нацради здійснити перевірку вказаних обставин на предмет дотримання законодавства про телебачення і радіомовлення стосовно телеканалу ТВі, а також вжити необхідних заходів з метою повернення ТВі до всіх базових пакетів операторів кабельного мовлення.

 

Як відомо, телеканал ТВі має ліцензію на ефірне мовлення лише в п'яти населених пунктах (смт Симеїз, с. Морське, смт Курортне АР Крим, с. Верхній Ясенів Івано-Франківської області, м. Вижниця Чернівецької області) і, відповідно, тільки там входить до складу універсальної програмної послуги та є обов'язковим для ретрансляції в кабельних мережах цих населених пунктів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4589
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
катя
4072 дн. тому
Кому он нужен этот канал? Слушать, как они поливают грязью власть и Президента? Или смотреть, как Портников расхаживает по аудитории в роли ментора-наставника, а на лице написано наслаждение своей безнаказанностью и вроде бы властью. Гнать поганой метлой такие каналы надо. Они вредят всей Украине на мировой арене.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду