Співробітники «Чорноморки» сьогодні не отримають зарплати – Сенченко

7 Лютого 2013
5981
7 Лютого 2013
13:46

Співробітники «Чорноморки» сьогодні не отримають зарплати – Сенченко

5981
Заборгованість поки збережеться, але в лютому зарплата й аванс будуть, запевняє засновник Чорноморської ТРК
Співробітники «Чорноморки» сьогодні не отримають зарплати – Сенченко

Співробітники Чорноморської телерадіокомпанії не отримають сьогодні заборгованості по зарплаті, оскільки в телекомпанії наразі немає можливості її виплатити. Про це повідомив засновник Чорноморської ТРК, народний депутат («Батьківщина») Андрій Сенченко, коментуючи «Детектор медіа» страйк працівників «Чорноморки». Він також додав, що зарплату затримано не за чотири місяці, як стверджує колектив, а за два.

 

Пан Сенченко стверджує, що конфлікт підбурює одна людина - ведучий Володимир Андронакі: «Є мотор конфлікту - Володимир Андронакі - людина, яку в грудні спіймали на крадіжці (з використанням обладнання в робочий час неодноразово робив "халтуру"). Я йому сказав, що він не має морального права працювати. А він вирішив повоювати з компанією, користуючись тим, що нам тяжко, ми опозиційний канал і маємо труднощі з рекламодавцями. Я знаю, що активність пана Андронакі фінансують наші політичні опоненти, які давно борються з "Чорноморкою". У них одна мета - її закрити».

 

За словами пана Сенченка, зараз із кожним співробітником відбуваються персональні переговори. «Предмету спору немає, ніхто не каже, що людям заборгували - заборгували. Але підприємство заробляє стільки, скільки заробляє. На зборах оголосили, що в лютому зарплата й аванс будуть. Поки що затримка певний час збережеться. Якщо хтось не хоче працювати - нехай пише заяву і йде. Легко в "Чорноморці" не буде - ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра, тому що є жорсткий тиск влади», - каже засновник телекомпанії.

 

Пан Сенченко також заявляє, що порушники трудової дисципліни шукатимуть інше місце роботи. На запитання «Детектор медіа», чи означає це, що всіх страйкарів буде звільнено, засновник «Чорноморки» додав: «Будь-який працівник має право на страйк, але треба відкрити закон і почитати, що для цього має бути попереджено менеджмент, має бути якийсь строк для вирішення проблем. Той строк, який я назвав колективу, не перевищує передбаченого законом. А все інше називається порушенням трудової дисципліни. Ми розуміємо, що є заблудші, і все робиться для того, щоб пояснити людям, що так не діють. А той, кого заклинило - значить заклинило. Стосовно пана Андронакі - він однозначно там працювати не буде».

 

Як писала «Детектор медіа», 7 лютого колектив Чорноморської телерадіокомпанії страйкує - в ефір можуть не вийти новини і можуть бути ускладнення з іншим забезпеченням ефіру. Причина страйку - борги по зарплаті, за даними колективу, за чотири місяці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5981
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду