Нацрада не знайшла суборенди на 5-му каналі і Черкаській ОДТРК

6 Лютого 2013
5908
6 Лютого 2013
15:35

Нацрада не знайшла суборенди на 5-му каналі і Черкаській ОДТРК

5908
Нацрада не знайшла суборенди на 5-му каналі і Черкаській ОДТРК

6 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки позапланових перевірок ТРК «НБМ» (5 канал) і Черкаської ОДТРК, призначених 16 січня у відповідь на звернення громадського об'єднання «Комітет підтримки Миколи Мельниченка». Нацрада не виявила суборенди, на яку скаржилося об'єднання, і взяла результати перевірок до відома.

 

«Комітет підтримки Миколи Мельниченка» скаржився на те, що в ефірі 5-го каналу в Черкасах мали місце передання каналу в суборенду та ретрансляція програм ТРК «Медіа центр», а саме - переривання програм 5-го каналу врізками місцевої реклами.

 

Проаналізувавши ефір і надані 5-м каналом пояснення і документи, Нацрада дійшла висновку, що місцева реклама в ефірі 5-го каналу в Черкасах не транслюється.

 

Щодо Черкаської ОДТРК «Комітет підтримки Миколи Мельниченка» скаржився, що в ефірі цієї компанії також мали місце передання каналу в суборенду і ретрансляція програм ТОВ «ТРК "Ільдана"».

 

Провівши моніторинг ефіру від 25 січня, Нацрада зафіксувала в ефірі Черкаської ОДТРК програми виробництва інших державних регіональних ТРК - у межах затвердженої Держкомтелерадіо програми обміну контентом між ОДТРК. Трансляції програм ТРК «Ільдана» в ефірі не зафіксовано.

 

Нагадаємо, Нацрада 16 січня призначила позапланові перевірки 5-го каналі і Черкаської ОДТРК за підозрою в суборенді. Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, що позапланова перевірка 5-го каналу виглядає неадекватною та замовною.

 

Нацрада уточнила, що перевірятиме 5 канал тільки по ліцензії на місто Черкаси через скарги ГО «Комітет підтримки Миколи Мельниченка» на врізки місцевої реклами в ефірі 5 каналу в Черкасах. Ці скарги були переадресовані до Нацради з Адміністрації президента і прокуратури, куди звернувся голова «Комітету підтримки Миколи Мельниченка» В.Коломієць.

 

Народний депутат Микола Княжицький у своїй репліці на «Детектор медіа» заявив, що перевірки Нацради є незаконними, бо Нацрада не має на них повноважень. Також він побачив ознаки цензури з боку Адміністрації президента, яка зверталася до Нацради.

 

Нацрада наголосила, що за законом не може не реагувати на звернення громадян. А повноваження Нацради щодо здійснення перевірок ліцензіатів чітко передбачені законом «Про телебачення і радіомовлення» і ніхто їх не вилучав із закону.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду