Мирослава Ґонґадзе звинуватила «Савік Шустер студію» у маніпулюванні

2 Лютого 2013
5465
2 Лютого 2013
16:07

Мирослава Ґонґадзе звинуватила «Савік Шустер студію» у маніпулюванні

5465
Мирослава Ґонґадзе звинуватила «Савік Шустер студію» у маніпулюванні

Вдова убитого журналіста Ґеоргія Ґонгадзе Мирослава Ґонґадзе заявила, що «Савік Шустер студія» використала її ім`я для привернення уваги до випуску «Шустер live», у якому йшлося про справу Ґонгадзе. Про це журналістка зазначила на своїй сторінці у Facebook. 

 

«Команда Шустера контактувала зі мною кілька разів. Я погодилася взяти участь у програмі. Зв'язок був не ідеальний, але ми його налагодили. Не зважаючи на те, що я перебувала на лінії протягом цілої годину, слова мені так і не дали», - розповіла Мирослава Ґонґадзе. Також вона додала: «Не запросили до програми також Валентину Теличенко, яка єдина з усієі сьогоднішньої компаніі могла фахово говорити про справу Гонгадзе. Для мене було відверто туртура слухати той маразм, який несли деякі учасники дискусії у студії. Я вважаю, що Студія Шустера використала мене для заправки програми, і це називається журналістською маніпуляцією».

 

У випуску 1 лютого в ефірі Першого національного ведучий ток-шоу Савік Шустер оголосив, що очікується включення Мирослави Ґонґадзе. Далі він розповів, що здійснити це неможливо з технічних причин і з вини американських фахівців. Про включення журналістки ішлося й в анонсі програми.

 

Нагадаємо, однією з тем програми була «Вирок Пукачу: точка у справі Ґонґадзе?». Запрошені до студії депутати не повідомили нових подробиць у справі. (Стенограму цієї частини випуску «Детектор медіа» готує до публікації). Свіже питання поставив відомий журналіст, оглядач «Української правди» Мустафа Найєм. Він поцікавився у адвоката Леоніда Кучми Віктора Петруненка, чому екс-президент не пішов у суд доводити, що непричетний до вбивства, а лише подав до суду позов щодо незаконності порушення справи. Пан Петруненко нагадав, що на той момент головний обвинувачувач у справі Микола Мельниченко перебував за кордоном. «Тому ми, проаналізувавши ситуацію, дійшли висновку, що якщо розпочнеться слухання справи по суті, то воно не закінчиться майже ніколи. І тому було запропоновано дійсно захистом правовий варіант відстояти честь, гідність і власне захистити Леоніда Даниловича від необґрунтованих обвинувачень», - розповів адвокат.

 

«Детектор медіа» 

  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
и
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5465
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду