Одеського журналіста не пускали до міськради охоронці, найняті за рішенням Костусєва

30 Січня 2013
5896
30 Січня 2013
18:04

Одеського журналіста не пускали до міськради охоронці, найняті за рішенням Костусєва

5896
Одеського журналіста не пускали до міськради охоронці, найняті за рішенням Костусєва

Кореспондент видання «Одеса. Коментарі» Сергій Шенкевич заявив про інцидент із порушення його професійних прав, що стався у виконкомі Одеської  міськради. 25 січня охоронці не впустили журналіста  до приміщень після засідання виконкому, і він не зміг узяти коментар у чиновників. Про це журналіст повідомив «Детектор медіа» особисто.

 

За його словами, він був присутній із журналістами інших одеських видань на засіданні виконкому міськради  і після його закінчення вийшов з мерії, щоб сфотографувати встановлену після подій біля мерії 21 грудня огорожу. Як відомо, у цей день до приміщень міськради намагалися прорватися активісти ВО «Свобода». Інцидент стався після того, як охорона відмовилася пропустити нардепа Павла Кириленка. За даними охорони міськради, «свободівці» застосували сльозогінний газ, на що сек'юріті відповіли струменями води з вогнегасників та пожежних брандспойтів.

 

Повернутися до залу засідань міськвиконкому, де у цей час чиновники спілкувалися з журналістами, Сергій Шенкевич не зміг через заборону охоронців мерії.

 

«Навіть після пред'явлення журналістських посвідчень двох видань охоронці відмовилася відкрити турнікет. Начальник охорони заявив, що журналістів запрошували на захід, який вже закінчився, тому  мене не впустять до мерії ні за яких обставин», - розповів Сергій Шенкевич.

 

За його словами, апеляції до законодавства України, яке дозволяє журналістам виконувати свої професійні обов'язки у приміщеннях, де працюють чиновники, на охоронців не подіяли.

 

«Начальник охорони заявив, що я зможу пройти до приміщень тільки як громадянин, тобто на загальних підставах, після оформлення перепустки», - сказав одеський журналіст.

 

Наразі кореспондент видання «Одеса. Коментарі» повідомив, що не збирається вживати будь-яких заходів щодо порушення його прав, але, якщо подібні інциденти будуть і надалі мати місце, він залишає за собою право звертатися із скаргами до керівництва міськради. Сергій Шенкевич упевнений, що його підтримають також інші одеські журналісти.

 

Як відомо, міський голова Одеси Олексій Костусєв прийняв у минулому році рішення замінити охорону міськради. Наразі замість співробітників Державної служби охорони на варті стоять представники приватної охоронної структури з Києва. За словами Сергія Шенкевича, охоронці неодноразово порушували права журналістів, у грубій формі відмовляючи їм у праві проходу до приміщень міськради.  Інцидент 21 січня за участю «свободівців», на думку Сергія Шенкевича, був також великою мірою спровокований охоронцями приватної фірми.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з особистою сторінки Сергія Шенкевича у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду