Українські ЗМІ повідомляють, що Berliner TagesZeitung позивається до Deutsche Welle (ОНОВЛЕНО)

26 Січня 2013
5799
26 Січня 2013
14:32

Українські ЗМІ повідомляють, що Berliner TagesZeitung позивається до Deutsche Welle (ОНОВЛЕНО)

5799
Через публікацію про те, що газета є «фантомом»
Українські ЗМІ повідомляють, що Berliner TagesZeitung позивається до Deutsche Welle (ОНОВЛЕНО)
Німецьке видання Berliner TagesZeitung позивається до Deutsche Welle. Про це в розмові з журналістом газети «Сегодня» повідомив німецький видавець Рейко Опитць, який відновив вихід Berliner TagesZeitung з 2007 року, пише «Укрінформ». За цією інформацією, через публікації про те, що Berliner TagesZeitung є «фантомом», газета пред'явила судові претензії до Deutsche Welle в підриві своєї репутації. 
 
 
«У грудні минулого року Deutsche Welle опублікувало абсолютно брехливу статтю проти нашого видання... Назвавши Berliner TagesZeitung "фантомом", Deutsche Welle вчинила в найгірших традиціях "холодної війни", коли німецькі ЗМІ частенько навмисно поширювали брехливу пропаганду. Той факт, що жодне німецьке ЗМІ окрім Deutsche Welle не розповсюдило і не коментувало цю новину, демонструє, як далеко Deutsche Welle пішла від серйозної журналістики, виступаючи на побігеньках у Тимошенко, через махінацій якої українському народу нанесений великий фінансовий збиток», - сазав пан Опитць.
 
 
Він додав, що чекає, що найближчим часом «брехлива публікація буде знята за рішенням суду». Матеріал Deutsche Welle, у якому йшлося про газету, можна прочитати тут.  
 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», у грудні минулого року на сайті Deutsche Welle з`явилася публікація щодо того, що газети Berliner Tageszeitung, повідомлення якої з низкою закидів на адресу Юлії Тимошенко українські  ЗМІ активно цитували, де-факто не існує. 
 
 
Зокрема, журналіст Deutsche Welle навів приклад зі саттею, розміщеною за інтернет-адресою berlinertageszeitung.de. У ній ішлося про те, що у відомстві канцлера Німеччини начебто «задаються питанням, навіщо досі підтримували Тимошенко». Deutsche Welle спробувала перевірити цю інформацію. «Однак зв'язатися з Berliner Tageszeitung виявилося неможливо. У розділі вихідних даних телефони редакції відсутні, що вже є досить дивним, - зазначив журналіст видання. - Жодна з вказаних e-mail-адрес, однак, не функціонує, що ще більше посилило сумніви в серйозності цього веб-сайту, повідомлення якого наробило стільки галасу в Україні. Єдина адреса берлінської, як випливає з самої назви, газети, вказана чомусь в американському Далласі, а єдиний присутній на сайті телефон - у Великобританії. До того ж, цей номер веде на автовідповідач».
 
 
Першим повідомлення про Тимошенко з газети Berliner Tageszeitung процитувало державне інформагентство «Укрінформ». Потім передрук продовжили й інші українські ЗМІ, у тому числі - агенція УНІАН та газета «Кримська правда».
 
 
Як було наголошено у публікації Deutsche Welle, «Укрінформ» за останні півроку цитувала «газету-фантом» щонайменше 11 разів. Генеральний директор «Укрінформу» Олександр Децик заявив, що за підсумками проведеного в агенствті внутрішнього розслідування, журналісти і редактори діяли «у межах як професійних так і етичних стандартів», посилаючись на німецьке видання BerlinerTageszeitung та цитуючи його. Як аргумент він зазначив, що BerlinerTageszeitung  зареєстроване у німецькій доменній зоні «.de», а, отже, за висновком «Укрінформу», де-факто існує офіційно, має вихідні дані і сайт, де регулярно оновлюється інформація різноманітної тематики.
 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5799
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телекритика
4130 дн. тому
Дякуємо за суттєве уточнення! У гіперлінках Deutsche Welle використовується кирилиця, і під час автоматичного перетворення адреси у безпечний URL трапилася помилка, через що відкрити лінк із новини-першоджерела було неможливо. Пошук на сайті спрацював не за всіма ключовими словами - вочевидь, через особливості пошукових систем на україномовній і міжнародній версії Deutsche Welle.
jfk12
4130 дн. тому
Перед тим, як передруковувати замовну тотальну брехню з ахметівської газетки, і давати заголовки "позивається", Телекритиці не завадило б перевірити хоча б існування такого позову. Де він? У якому суді зареєстрований? Опітц (якого Телекритика називає видавцем, а що він видає?) може заявити, що позиваєтся і проти Обами і сказати, що чекає, що найближчим часом все "буде знято за рішенням суду". Це тільки не означає, що такий позов існує в природі. Ще матеріал для роздумів Телекритиці: http://nabat.mk.ua/news/21081.html
jfk12
4130 дн. тому
Лінк активний!! http://www.dw.de/%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%96%D1%97-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C-%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%BB%D1%96%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D1%84%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BC/a-16474667 Чому Телекритика поширює неперевірену брехню?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду