Російські канали заробили у новорічно-різдвяний тиждень 2,1 млрд рублів

25 Січня 2013
6183
25 Січня 2013
10:19

Російські канали заробили у новорічно-різдвяний тиждень 2,1 млрд рублів

6183
Російські канали заробили у новорічно-різдвяний тиждень 2,1 млрд рублів

17 найбільших російських каналів, серед яких НТВ, «Росія 1», «Росія 2», «Перший», «П'ятий канал», СТС, РЕН ТВ та інші,  за новорічно-різдвяний  тиждень (1 по 7 січня 2013) заробили 2,1 млрд рублів. Про це йдеться у звіті медійного агентства Media First, підготовленого на основі даних компанії TNS Media Research, повідомляють «Известия».

 

Відповідно до даних дослідження, найчастіше  у новорічні канікули російські телеканали показували глядачам рекламу товарів для краси та здоров'я, ліків та побутової хімії.

 

Витрати на телерекламу товарів для краси і здоров'я склали 388 млн рублів (експертна оцінка Media First). Найщедрішими на витрати виявилися компанії Procter & Gamble та «Unilever Росія». При цьому Procter & Gamble збільшила свою рекламну присутність на 50% у порівнянні з 2012 роком і обігнала Unilever.

 

Реклама ліків обійшлася компаніям-виробникам і дистриб'юторам у 350 млн рублів, побутової хімії - в 271 млн. Реклама напоїв в новорічний тиждень коштувала 204 млн рублів - при цьому Tchibo і Orimi Trade (бренди Greenfield, Tess, «Жокей») обігнали за витратами Coca -Cola і PepsiCo. Компанія «ВимпелКом» (бренд «Білайн») лідирувала по витратах на рекламу зв'язку, «Мегафон» скоротив свої рекламні зусилля, МТС зберегла активність на рівні 2012 року. Всього ж на рекламу зв'язку оператори витратили 145 млн рублів.

 

На останній місцях в рейтингу Media First - громадські організації, страхові компанії та товари для дітей.

 

Cпівголова комітету досліджень, аудиту та рекламних технологій АКАР, керуючий директор компанії Fuse (Optimum Media OMD Group) Антон Єфімов говорить, що компанії стали користуватися максимальними знижками, які телеканали надають рекламодавцям у січні. Адже у попередні роки вони вдавались до цього неохоче.

 

За оцінкою Media First, лідером за доходами від розміщення реклами у новорічний тиждень став «Первый канал». Він отримав 415 млн рублів, тобто на 43% більше, ніж за перші сім днів 2012 року. На другому місці телеканал ТНТ з показником 395 млн рублів (на 40 млн більше, ніж у 2012 році). Зросли і доходи телеканалу СТС - до 355 млн рублів з 309 млн роком раніше. А ось телеканал НТВ з другого місця (352 млн рублів) в 2012 році перейшов на четверте з показником 340 млн рублів.

 

Найбільше зростання рекламних доходів показав телеканал «MTV Росія», який за новорічний тиждень-2013 зібрав 21 млн рублів - замість 10 млн в 2012 році. Примітно, що це були останні новорічні свята в історії «MTV Росія», який з 1 червня 2013 припинить своє мовлення і перетвориться на телеканал «П'ятниця».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6183
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду