Микола Азаров жорстко розкритикував сюжети «Інтера» на засіданні Кабміну

23 Січня 2013
7784
23 Січня 2013
11:57

Микола Азаров жорстко розкритикував сюжети «Інтера» на засіданні Кабміну

7784
Микола Азаров жорстко розкритикував сюжети «Інтера» на засіданні Кабміну

Сьогодні, 23 січня під час засідання Кабміну прем'єр-міністр України Микола Азаров звинуватив телеканал «Інтер» у брехні та навмисному нагнітанні песимістичних очікувань населення. Про це повідомив кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

 

Микола Азаров зазначив, за інформацією кореспондента, що напередодні в одному з телесюжетів журналісти розповіли про самотню маму з Кіровограда, яка отримує зарплату в 1,5 тис. грн., а за житлово-комунальні послуги платить 450 грн. Також був показаний сюжет про пенсіонерку, яка на послуги ЖКГ витрачає четверту частину пенсії. «Людей в сюжеті фактично лякали тим, що готується підвищення тарифів. Зрозуміло, люди в розпачі не знають, як звести кінці з кінцями. Я був шокований. По-перше, хто це готує підвищення тарифів, я хочу запитати? Хто? Немає таких», - сказав пан Азаров.

 

Прем'єр-міністр на засіданні уряду підкреслив, що люди будуть платити тільки посильний за їх доходами і обгрунтований тариф, а частина витрат на компенсацію різниці в тарифах Кабмін пропонує покласти на багатих. «Це соціально справедлива система, заперечувати яку - нонсенс. Можливо, вона не подобається власникам і топ-менеджерам певних телеканалів», - сказав Микола Азаров.

 

Глава уряду додав, що доручив розібратися в інформації, яка була оприлюднена у сюжеті. «Виявилося, що телеканал повідомив багатомільйонної аудиторії неправду», - підкреслив пан Азаров. Прем'єр пояснив, що герої сюжетів отримують житлову субсидію відповідно до їх конкретного матеріального становища.

 

«Кореспонденту нічого не варто було це з'ясувати. Зате була поширена просто неправда, тим більше огидно, що вона сприймається людьми на віру. Може, це просто прикра помилка кореспондента? Але ні. Через кілька днів той же телеканал продовжив нагнітати очікування підвищення тарифів і показав сюжет , в якому стверджувалося, що ось, в Монастирищенському районі Черкаської області вже підвищено тариф на теплову енергію», - сказав Микола Азаров.

 

Прем'єр-міністр додав, що ця інформація після перевірки виявилася неправдою. «Я питаю: що це, якщо не свідоме інформаційна протидія політиці уряду? По суті, це штучне створення негативних очікувань, песимістичних настроїв», - підкреслив глава уряду.

 

Микола Азаров прямо не назвав телеканал «Інтер», але журналісти, які були присутні на засіданні Кабміну, підтвердили кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ, що мова йде про їх сюжети.

 

Наразі «Детектор медіа» зв'язалась із керівництвом телеканалу «Інтер» і очікує коментаря щодо висловлювань прем'єр-міністра.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7784
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Барби
4114 дн. тому
напомаженный Кен Хорошковский, давящийся от обиды на старика Азарова, дал своим жучкам команду фас. Скоро наверное, и Беня Коломойский превратит плюсы в самое демократическое тельавидение
Андрей Полунин город Харцызск
4114 дн. тому
азарову нужно смотреть программу журналистских расследований "Знак оклику" и "Тендер ньюз" по телеканалу "ТВI", из которых он узнает о том, что его подчинённый министр топлива и энергетики Украины, ю. бойко только в течении 2011 года украл из гос. компании нафтогаз 400 миллионов долларов сша.
йцукен
4114 дн. тому
а скоро Коломыга даст команду фас на 1+1 и тогда у нас станет самое независимое телевидение в мире :)
сюжет
4114 дн. тому
Зря он смотрит Интер. Смотреть УТ-1 и спокойнее и надежней.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду