У Миколаївській області редактор комунальної газети виграла суд у міськради

22 Січня 2013
6938
22 Січня 2013
10:57

У Миколаївській області редактор комунальної газети виграла суд у міськради

6938
У Миколаївській області редактор комунальної газети виграла суд у міськради

Колишній головний редактор комунальної южноукраїнської газети «Контакт» Тетяна Локацька, яка є членом  Незалежної медіа-профспілки (НМПУ), виграла суд у міської ради Южноукраїнська щодо неправомірності її звільнення. Про це повідомляє профспілка.

 

Миколаївський обласний апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги міськради  на рішення Вознесенського міського суду.

 

Нагадаємо, у червні 2012 року  депутати Южноукраїнської міської ради більшістю голосів звільнили з посади головного редактора комунальної газети «Контакт» Тетяну Локацьку за систематичне невиконання службових обов'язків. Сама журналістка вважає таке рішення політично мотивованим. Вона оскаржила його  у Вознесенському міському суді, який прийняв рішення на її користь.

 

Тепер, відповідно до рішень судів двох інстанцій, роботодавець має змінити формулювання в трудовій книжці Тетяни Локацької . Окрім цього, апеляційний  суд скасував рішення Южноукраїнської міськради про догану пані Локацькій.

 

Консультації журналістці надавав юрист НМПУ Олександр Тарасов.

 

«Випадки незаконного звільнення або інших  порушень трудових справ журналістів останнім часом почастішали. Вони трапляються у Києві, а особливо часто -  у регіонах. У таких випадках регіональні  журналісти можуть розраховувати на підтримку Незалежної медіа-профспілки. Ми зараз докладаємо особливих зусиль, щоб в областях відновилося функціонування регіональних відділень. Думаю, що це остудить багато гарячих голів», - прокоментував рішення суду голова НМПУ Юрій Луканов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6938
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду