Розпочато кримінальне провадження щодо заборони журналістам «Контакт ЛТД» знімати аварію гелікоптера

10 Січня 2013
6644
10 Січня 2013
12:31

Розпочато кримінальне провадження щодо заборони журналістам «Контакт ЛТД» знімати аварію гелікоптера

6644
Люди в камуфляжній формі вимагали припинити зйомку та віддати відзнятий матеріал
Розпочато кримінальне провадження щодо заборони журналістам «Контакт ЛТД»  знімати аварію гелікоптера

Заяву про перешкоджання роботі журналістів на місці падіння військового гелікоптера поблизу м. Олександрія Кіровоградської області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) Кримінального кодексу України.

 

Про це комітету з оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомило МВС України. У справі розпочате кримінальне провадження.

 

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 25 грудня 2012 року на місці падіння військового гелікоптера люди в камуфляжній формі вимагали від знімальної групи ТРК "Контакт ЛТД" припинити зйомку та віддати відзнятий матеріал. Отримавши відмову, вони силою відібрали в оператора камеру, пошкодивши її та одяг оператора, намагались вилучити відеозапис. Конфлікт було припинено після втручання працівників міліції, які перебували на місці пригоди», - йдеться у повідомленні комітету з оперативного реагування.

 

За інформацією комітету, відповідну заяву від редактора ТРК «Контакт ЛТД» про перешкоджання журналістській професійній діяльності було зареєстровано 27 грудня 2012 року у Єдиному реєстрі досудових розслідувань Олександрійського райвідділу за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 ККУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду