Названі фільми-номінанти Британської кіноакадемії (BAFTA) за 2012 рік

10 Січня 2013
6443
10 Січня 2013
11:34

Названі фільми-номінанти Британської кіноакадемії (BAFTA) за 2012 рік

6443
Названі фільми-номінанти Британської кіноакадемії (BAFTA) за 2012 рік

9 січня були оголошені номінанти премії Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA). Про це повідомляє Лента.ру.

 

Десять згадок отримав голлівудський біографічний фільм «Лінкольн», знятий режисером Стівеном Спілбергом. По дев'ять номінацій отримали британські стрічки «Знедолені» і «Життя Пі. Остання серія бондіани «007: Координати Скайфол» може отримати вісім нагород.



У номінації «Кращий фільм» представлені «Операція "Арго"», «Знедолені», «Життя Пі», «Лінкольн» та «Ціль номер один» (інша назва - «Нульова видимість тридцять»). У номінації «Видатний британський фільм» представлені «Анна Кареніна», «Знедолені», «Сім психопатів», «007: Координати Скайфолл» і «Готель Маріголд: Кращий з екзотичних».



У режисерській номінації представлені Міхаель Ханеке («Любов»), Бен Аффлек («Операція "Арго"»), Квентін Тарантіно («Джанго звільнений»), Енг Лі («Життя Пі») і Кетрін Бігелоу («Ціль номер один»).

 

На кращу головну чоловічу роль номіновані Бен Аффлек («Операція "Арго"»), Бредлі Купер («Мій хлопець - псих»), Деніел Дей Льюїс («Лінкольн»), Х'ю Джекман («Знедолені») і Хоакін Фенікс («Майстер»).

 

В категорії «краща жіноча роль» представлені Джессіка Честейн («Мета номер один»), Маріон Котійяр («Іржа і кістка»), Дженніфер Лоуренс («Мій хлопець - псих»), Хелен Міррен («Хічкок») і Еммануель Ріва («Любов»).



За ролі другого плану номіновані актори Алан Аркін («Операція "Арго"»),  Хав'єр Бардем («007: Координати Скайфолл»), Філіп Сеймур Хоффман («Майстер»), Томмі Лі Джонс («Лінкольн»), Крістоф Вальц («Джанго звільнений») і актриси Емі Адамс («Майстер»), Джуді Денч («007: Координати Скайфолл»), Саллі Філд («Лінкольн»), Енн Хетеуей («Знедолені») і Хелен Хант («Сурогат»).



Церемонія нагородження премією BAFTA-2013 пройде 10 лютого. На церемонії нагородження минулого року BAFTA-2012 тріумфатором став фільм «Артист» Мішеля Хазанавічуса.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду