Зарплата журналістів «Экономических известий» залежатиме від кількості переглядів їх матеріалів

9 Січня 2013
6256
9 Січня 2013
13:47

Зарплата журналістів «Экономических известий» залежатиме від кількості переглядів їх матеріалів

6256
Зарплата  журналістів «Экономических известий» залежатиме від кількості переглядів їх матеріалів

Журналісти порталу Eizvestia.com («Экономические известия») отримуватимуть зарплату в залежності від кількості переглядів їх матеріалів. Як розказав у коментарі «Детектор медіа» президент  холдингу «Медіа інвест груп» Юрій Лобко, така  форма праці є взаємовигідною як для менеджменту та журналістів, так і для акціонерів.

 

«Усі ми розуміємо, що інформація - це товар, який або користується попитом, або ні. Газету та новини або читають, або не читають. Якщо раніше журналісти  готували матеріали для газети, то було досить складно оцінити, наскільки той чи інший матеріал популярний. А на інтернет-ресурсі я можу оцінити, наскільки ефективно працює той чи інший журналіст, тому що я бачу кількість  відвідувачів, коментарі та лайки. Звичайно, від цього залежить зарплата журналістів. Як же інакше? На будь-якому виробництві людина, яка працює ефективно, отримує більше, а людина, яка готує неякісний продукт, отримує менше», - сказав пан Лобко.

 

На зауваження «Детектор медіа», що не всі важливі та ексклюзивні новини можуть мати найвищу кількість переглядів, адже у першу чергу на це впливають популярні теми та відомі прізвища, Юрій Лобко додав, що це також буде враховуватись. За його словами,  робота колективу планується «з  точки зору довгострокової перспективи, короткострокової та середньострокової».

 

«Ми знайшли взаємовигідну формулу взаємовідповідальності та роботи журналістів, менеджменту та акціонерів, коли журналіст чітко розуміє своє завдання у межах ресурсу, і акціонери не доводять ситуацію до теоретичних можливостей, пов'язаних із затримкою заробітної плати, невиплат тощо», - зазначив президент холдингу.

 

При цьому Юрій Лобко вкотре запевнив, що у редакції порталу не відбулось скорочень колективу. Власні джерела «Детектор медіа» повідомляють, що наприкінці грудня 2012 року був скорочений увесь творчий колектив порталу разом із головним редактором. За інформацією, що потрапила у ЗМІ, всю заборгованість по зарплаті разом з відпускними журналістам «Экономических известий» виплатили і запланували прийняти співробітників на роботу вже на нових умовах.

 

Нагадаємо, 21 грудня Юрій Лобко заявив, що портал Eizvestia.com є прибутковим проектом, і найближчим часом скорочень  у колективі не планується.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6256
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Смешно
4131 дн. тому
Количество просмотров легко установить искусственно, и такие технологии никому давно не секрет
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду