Азаров: Дитяче «Євробачення-2013» має пройти в Українї

5 Січня 2013
5016
5 Січня 2013
12:13

Азаров: Дитяче «Євробачення-2013» має пройти в Українї

5016
До організації конкурсу прем`єр-міністр планує залучити кошти громадськості
Азаров: Дитяче «Євробачення-2013» має пройти в Українї
Прем’єр-міністрУкраїни Микола Азаров перекнонаний: після перемоги на дитячому «Євробаченні-2012» Насті Петрик наступний конкурс повинна прийняти саме Україна. Відповідна заявка буде розглянута до кінця січня поточного року. Про це він заявив під час зустрічі у Будинку Уряду з Настею Петрик, повідомляє «Урядовий портал».
 
Пан Азаров підкреслив необхідність створення в Україні Громадської ради з питань підготовки конкурсу, яка б займалася питаннями підготовки до проведення конкурсу за підтримки держави.  При цьому він звернувся до відомої української дизайнерки Діани Дорожкіної, яка була присутня на зустрічі разом з Настею, з проханням подати пропозиції щодо складу Ради, а також подумати над залученням до організації проведення конкурсу меценатів.
 
«Безумовно, держава підтримуватиме проведення в Україні дитячого "Євробачення", але разом з цим, було б дуже добре запросити до цього процесу меценатів, творчу інтелігенцію, людей, які фінансово можуть допомогти організувати конкурс на високому рівні», - заявив Прем’єр-міністр.
 
Він зазначив, що Уряд готовий уже через пару тижнів розглянути пропозиції з проведення в Києві міжнародного дитячого конкурсу і прийняти відповідне рішення: «Ми розглянемо ці пропозиції на засіданні Уряду і приймемо рішення. Ми визначимося з тим, що потрібно від держави, і будемо проводити. Якщо ми зуміли провести чемпіонат світу з футболу Євро-2012, то дитяче "Євробачення-2013" – ми теж зуміємо».
 
«Українці - дуже пісенна нація. Наше завдання підтримати, допомогти, створити умови для розвитку талантів», - зазначив прем`єр-міністр.
 
Як повідомляв сайт «Дуся», раніше українські політики, зокрема, народний депутат Ірина Геращенко, висловилися за відмову участі України в «Євробаченні-2013» в умовах економічної скрути. 
 
У відповідь Національна телекомпанія України (НТКУ) заявила, що держава не витрачає жодної копійки ні на проведення національних відборів, ні на участь представника від України у конкурсі «Євробачення», а всіі витрати понесе виключно переможець національного відбору. 
 
Нагадаємо,  58-й конкурс «Євробачення» пройде в скромнішому складі учасників. На разі відомо про офіційну відмову від участі у конкурсі Боснії та Герцеговини, Португалії, Словаччини та Польщі. Чехія не бере участі у пісенному змаганні вже третій рік поспіль, Люксембург - з 1994 року. Туреччина не буде представлена у конкурсі через незгоду з правилами голосування. Наразі свою участь у конкурсі підтвердили 39 країн.  
 
«Детектор медіа»  
 

 

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5016
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
malmio
4150 дн. тому
А если не будет меценатов, то ПЕРШИЙ все-равно проведет на высшем уровне.
Варна
4151 дн. тому
В любом случае Государство как и меценаты должны принмать активное участие в проведении конкурса.Он недешевый раз и должен быть грамотно отобран каждый участник два.Если доверить кому то непроверенному в боях,то ничего путного не будет
Игорь
4151 дн. тому
Не "верах", а "верхах", опечатка.
Игорь
4151 дн. тому
О, это уже совсем другое дело! Если в "верах" будут контролировать проведение конкурса, то мы точно проведём его на высшем уровне! (Одно дело - если это будет всё "сброшено" на НТКУ и СОВСЕМ ДРУГОЕ - если это будет под контролем государства)! Молодец Азаров!
Gercog
4152 дн. тому
наши люди всегда сначал ачего то боятся,а потом побеждают всех.такова Словянская метналбьность.И Янович прав-мы сможем .Главное не опускать руки
Бамбино
4152 дн. тому
Конечно сможем-кто же сомневается.Мы по настоящему стали на ноги за последние годы.Первые места берем -это серъезно все.
Cам
4152 дн. тому
Самое главное привлчеь меценатов.А задача правительства помочь провести конкурс по всем направлениям.И Первый канал конечно,имеющий огромный опыт проведения этих конкурсов должен помочь взять золото.И я верю что так и будет.
Cигал
4152 дн. тому
тут как не курути,а первое место нужно получить в любом случае
А.Конотоп
4152 дн. тому
Молодец Азаров.По настоящему взялся за культуру.Теперь Первый благодаря реальной поддержке его сделает конкурс на высшем уровне.И будем мы в Евросоюзе скорее
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду