У Росії набрала чинності заборона реклами алкоголю

2 Січня 2013
6468
2 Січня 2013
17:28

У Росії набрала чинності заборона реклами алкоголю

6468
У Росії набрала чинності заборона реклами алкоголю

З 1 січня у Росії набрала чинності норма закону, згідно з якою фактично заборонено рекламу алкогольних напоїв. Про це повідомляє РІА «Новости».

 

З 1 січня 2013 року реклама алкоголю заборонена на сторінках друкованих ЗМІ, на телебаченні, радіо, інтернеті, на рекламних конструкціях, на всіх видах транспорту, а також на відстані менше 100 метрів від дитячих, освітніх і медичних закладів. Фактично це означає повну заборону реклами алкоголю, крім стаціонарних торгівельних точок, що здійснюють роздрібний продаж алкогольної продукції.

 

Ухвалені в липні 2012 року зміни до закону «Про рекламу» запровадили заборону реклами всього алкоголю в інтернеті та ЗМІ. Однак для алкоголю в друкованих ЗМІ було встановлено перехідний період до кінця 2012 року, щоб виконати ті угоди, які вже були укладені з виробниками і продавцями алкогольної продукції.

 

Закон було ухвалено з метою «створення умов, спрямованих на зниження споживання алкогольної продукції, у тому числі пива».

 

«Детектор медіа»

   

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6468
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду