Школа журналістики УКУ розширюється

28 Грудня 2012
6307
28 Грудня 2012
13:08

Школа журналістики УКУ розширюється

6307
З 2013 року Український католицький університет готуватиме майбутніх аналітиків та дослідників медіа
Школа журналістики УКУ розширюється

Акредитаційна комісія Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України видала Українському католицькому університету ліцензію на відкриття магістерської програми з медіакомунікацій. Про це «Детектор медіа» повідомили в УКУ.

 

У 2013 році Школа журналістики УКУ, у якій вже навчаються майбутні магістри журналістики, оголосить набір на тридцять ліцензійних місць нової магістерської програми. Новостворену кафедру медіакомунікацій УКУ очолила кандидат наук із соціальних комунікацій Марія Титаренко.

 

«Сподіваюся, що ми започаткуємо в Україні альтернативну школу медіакомунікацій, яка базуватиметься на трьох китах - медіааналітиці, медіадослідженнях та нових медіях, - коментує Марія Титаренко. - В межах нашої школи студенти з різним освітнім бекґраундом зможуть провадити фахові моніторинги медій, розробляти власні аналітичні проекти під керівництвом відомих експертів та публікувати їх на українських та закордонних ресурсах. Попит на таких фахівців в Україні та світі зростає - їх потребує  не лише медіаринок, але також наукова й дослідницька сфери. Спеціалізована освіта, що поєднує українські та закордонні стандарти, забезпечить нашим випускникам конкурентоспроможність».

 

Участь у програмі не вимагає наявності журналістської освіти: документи на вступ можуть подавати бакалаври, спеціалісти та магістри будь-якого спрямування. Нова програма готуватиме медіааналітиків, медіакритиків, медіаекспертів, дослідників медіа, фахівців-практиків цифрових медій та інтернет-комунікацій. Завдяки технічній базі та практичній орієнтованості навчального процесу у Школі журналістики УКУ майбутні магістри медіакомунікацій здобуватимуть як теоретичні, так і практичні знання про медіа.

 

На учасників програми чекатимуть майстер-класи, тренінги й семінари українських та закордонних медіаекспертів, оригінальні авторських курси українських дослідників та практиків традиційних і нових медій. Студенти з найвищим рівнем успішності матимуть нагоду пройти стажування в закордонних мас-медіях та наукових інститутах. Їм також буде запропоновано участь у волонтерському проекті з поширення медіаграмотності в українських вишах.

 

За словами керівника Школи журналістики УКУ Ігоря Балинського, в перспективі на базі університету планують створити потужну наукову школу медійних досліджень. Серед головних напрямків наукової роботи: конвергентні медіа у формуванні нової ідентичності; сучасний медіапростір та трансформація медіаринку; теорія, історія, філософія масових комунікацій; міжкультурна комунікація та комунікативістика; церква в контексті глобальних інформаційно-комунікаційних процесів.

 

Школа журналістики Українського католицького університету у Львові була створена 2011 року. Її мето було запровадити в Україні європейську модель підготовки магістрів-журналістів на основі синтезу журналістського фаху з базовою освітою в гуманітарних і соціально-економічних науках. Зараз на магістерській програмі з журналістики навчаються тридцятеро студентів.name="_GoBack">

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6307
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lor
4155 дн. тому
Вітаємо колег. Це приємно. Гарного набору!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду