ТВі призупинив виробництво «Музики для дорослих»

25 Грудня 2012
6199
25 Грудня 2012
14:10

ТВі призупинив виробництво «Музики для дорослих»

6199
Марія Бурмака шукатиме фінансову підтримку для продовження проекту
ТВі призупинив виробництво «Музики для дорослих»

Телеканал ТВі призупинив виробництво програми «Музика для дорослих». Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила ведуча проекту Марія Бурмака.

 

«Є певні проблеми в каналу, у програми, і фінансово канал сам не може цю програму виробляти. Відповідно, якщо вдасться знайти якусь фінансову підтримку, програма існуватиме. Якщо ні - то вона закривається», - повідомила пані Бурмака.

 

Учора, 24 грудня, було знято останній випуск, який вийде в ефір 1 січня. Після цього йтимуть повтори, тимчасом як творчий колектив шукатиме джерела фінансування проекту для його виходу в лютому. За словами пані Бурмаки, штат і бюджет програми невеликі, а апаратура - власність самої ведучої.

 

«Але я не є частиною комерційної служби каналу, не є людиною, яка вміє знаходити гроші і любить просити. І мені здається, що це не тільки моя особиста справа, - говорить Марія Бурмака. - Та мені дуже хочеться зберегти проект у такому вигляді. Якщо це не вдасться зробити на каналі ТВі, я шукатиму можливість виходу на іншому каналі, шукатиму фінансування. Просто дотепер не могла цим зайнятися, тому що підготовка кожної програми силами трьох людей займає велику кількість часу. До того ж я діючий музикант і запрошена на багато виступів і концертів під час різдвяних свят. Після Нового року я матиму змогу думати і конкретно діяти в інтересах збереження програми».

 

«Музика для дорослих» виходила в ефірі ТВі щотижня з вересня 2011 року практично без перерв (канікули були влітку на місяць і під час переформатування студії ТВі). За словами Марії Бурмаки, керівник ТВі Микола Княжицький, запрошуючи її на канал, мав на увазі акустичний проект без виставлення серйозного звуку - просто розмову під гітару. «А ми замахнулися на фактично музичне ток-шоу, - говорить ведуча. - Мені дуже приємно, що вдалося це реалізувати - стати помітним проектом. Це був етап у моєму житті. Я жила в цій програмі!».

 

«До нас багато музикантів приїжджало з усіх усюд, - згадує пані Бурмака. - Українським музикантам, особливо після закону про квотування, не так добре приходиться. Люди мені писали - і на Facebook, і скрізь - де ви їх знаходите? Я кажу: ці люди є, і для них наша програма була вікном і можливістю показати себе і свою творчість».

 

У «Музиці для дорослих» не лише транслювали живі виступи музикантів, а й показували народне мистецтво й ремесла. «Нам хотілося задіяти й кухню: ми в одній з перших програм варили борщ. Потім була пісочна анімація. У якийсь момент ми почали запрошувати різних майстрів. Хотілося організувати простір і піднімати важливі соціальні теми», - пояснює пані Бурмака.

 

Не виключено, що «Музика для дорослих» відновить свій вихід. Генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила «Детектор медіа», що рішення про майбутнє проектів ТВі ще не прийнято.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6199
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду