В НСЖУ журналістам розказали про секрети планування роботи редакції ЗМІ

24 Грудня 2012
5936
24 Грудня 2012
15:00

В НСЖУ журналістам розказали про секрети планування роботи редакції ЗМІ

5936
В НСЖУ журналістам розказали про секрети планування роботи редакції ЗМІ

В НСЖУ провели семінар «Секрети планування роботи редакції ЗМІ» для головних редакторів, дизайнерів та відповідальних секретарів регіональних друкованих ЗМІ, в якому взяли участь також представники ТРК. Під час навчання йшлося про те, чому газетам не варто робити ставку на новини, чому слід використовувати нові платформи, як правильно візуально подавати матеріал, аби він зачепив читача, як зробити матеріали дієвими і підняти рейтинг свого ЗМІ.

 

Цікавими висновками щодо тенденцій розвитку друкованих ЗМІ, які були представлені на Всесвітньому газетному конгресі в Києві у вересні цього року, поділився Вадим Балицький, медіа-експерт, директор з розвитку центру «Издатель-Редактор» (відомий також як один з керівників «Газети по-киевски», яка припинила своє існування у 2011 році). На його думку, слід приділяти увагу новим платформам, робити ставку на візуалізацію та ґрунтовні аналітичні матеріали, відмовляючись від просто новин, які люди швидше можуть знайти в інтернеті чи на телебаченні.

 

Про те, чи варто ставити журналісту рамки, як організувати роботу редакції, що краще - премія чи штраф, представники ЗМІ дискутували із колишнім головним редактором інформагентства УНІАН Олександром Харченком. За його словами, незважаючи на те, що на ринку можуть існувати видання різного ґатунку, дуже важливо завжди намагатися робити якісний продукт і висувати до журналістів високі вимоги.

 

Газетні дизайнери оцінили сесію Юрія Савинова, художнього керівника студії «Арт-граф», який розповів про секрети розташування матеріалів на шпальтах друкованих видань та підбору кольорів, шрифтів, ілюстрацій.

 

Власним досвідом поділилися і учасники семінару - редактори газет «Восточный експресс» та «Просто районка» Лариса Піта й Олена Орлова. У першій особливу увагу приділяють роботі з читачами, а у другій ставку роблять на корисність матеріалів.

 

За словами голови Національної спілки журналістів України Олега Наливайка, підвищення кваліфікації журналістів - один з пріоритетних напрямків діяльності Спілки. Тож подібні семінари в наступному році відбуватимуться частіше.  Як розповів перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, уже незабаром розпочнеться набір у так звану Школу медичної журналістики, де ділитимуться досвідом фахівці як у галузі ЗМІ, так і в галузі медицини.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5936
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду