МЗС запевняє, що робить усе для звільнення Анхар Кочнєвої

18 Грудня 2012
4637
18 Грудня 2012
21:05

МЗС запевняє, що робить усе для звільнення Анхар Кочнєвої

4637
МЗС запевняє, що робить усе для звільнення Анхар Кочнєвої

Міністерством закордонних справ вживаються всі необхідні заходи з метою звільнення викраденої в Сирії українки Анхар Кочнєвої. Про це йдеться у коментарі речника МЗС щодо ситуації з її викраденням, повідомляє «Українська правда».

 

«З моменту викрадення в Сирії українки Ангар Кочнєвої - більше двох місяців тому - Міністерством закордонних справ України на постійній основі вживалися, вживаються та будуть вживатися всі необхідні заходи з метою звільнення нашої співвітчизниці», - йдеться в повідомленні.

 

«Кочнєва утримується збройним угрупованням на території Сирії і протягом всього часу її перебування в полоні різними представниками цього збройного угруповання висуваються різні - часом протилежні - вимоги, щодо її звільнення», - зазначив речник.

 

МЗС спільно з ООН, Лігою Арабських Держав, Червоним Хрестом, при залученні більше десяти наших іноземних партнерів, здійснюється постійна політико-дипломатична робота, направлена на визволення Кочнєвої, запевняють у відомстві.

 

«Свідченням проведеної нами роботи, з-поміж іншого, була відповідна заява представника Державного департаменту США щодо викраденої українки з різким засудженням дій викрадачів та вимогою до негайного звільнення Кочнєвої», - вказують у міністерстві.

 

З подібними, засуджуючими дії викрадачів, заявами, виступили й міжнародні недержавні організації, в тому числі, Amnesty International та «Репортери без кордонів».

 

«Ми вкотре наголошуємо, що МЗС продовжує роботу з визволення захопленої українки і до цього процесу підключені всі необхідні українські компетентні органи», - заявив речник.

 

«Варто також зазначити, що факти захоплення військовими угрупованнями на території Сирії громадян інших держав відбуваються все частіше. Історії про захоплення громадян Лівану, Італії, Сполучених Штатів Америки та Російської Федерації, на жаль, все частіше з'являються у світових ЗМІ», - уточнили в МЗС.

 

Нагадаємо, командир підрозділу, що захопив громадянку України, Абу Джандаль запропонував українській владі розпочати переговори щодо її подальшої долі з чиновником, який серйозно ставиться до питання.

 

Бойовики відклали страту українки до вечора 18 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4637
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
yeye
4150 дн. тому
Ага. Торжественно и публично вернуть мадам Анхар ее российским работодателям.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду