На пітчингу Держкіно Іван Охлобистін представив кінопроект за своїм сценарієм

18 Грудня 2012
5308
18 Грудня 2012
17:25

На пітчингу Держкіно Іван Охлобистін представив кінопроект за своїм сценарієм

5308
На пітчингу Держкіно Іван Охлобистін  представив кінопроект за своїм сценарієм

18 та 19 грудня 2012 року у Будинку кіно НСКУ Державне агентство України з питань кіно проводить пітчинги кінопроектів-учасників другого етапу Четвертого конкурсного відбору для формування «Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2013-2014 рр.». Про це повідомляє прес-служба Держкіно України.

 

У програмі пітчингів представлений 41 проект, який пройшов до другого туру конкурсу. Цього року в окрему сесію винесено розгляд копродукційних кінопроектів, дебютів та фільмів, присвячених 200-літтю Тараса Шевченка.

 

У пітчинг-сесії копродукційних кінопроектів Четвертого конкурсного відбору на отримання державного фінансування були представлені фільми кількох відомих режисерів, у створенні яких взяли участь зірки кіно і телебачення.

 

Зокрема, серед стрічок-конкурентів - лірична комедія «Федір» відомого грузинського режисера Нани Джорджадзе, трилер Георгія Фоміна «Шлях мерця» з Миколою Вереснем у головній ролі,  пригодницька мелодрама «Моя бабуся - Фанні Каплан», до участі у якій продюсери стрічки планують залучити зірку французького кіно Алена Делона.

 

У серії копродукційних проектів Національна кінематека України представила також соціальну притчу режисера Романа Пригунова «Вузькоколійка» - фантасмагорію, сценарій якої на основі твору Михайла Вєллєра написав відомий російський актор та сценарист Іван Охлобистін.

 

«Я маю певні претензії до мого рідного російського кіно: аж надто воно сьогодні захоплюється грошима. Мій "розбій" сьогодні - змінити вектор від грошей до мистецтва. Хочу, щоб цей фільм був знятий і щоб він українським, тому що гроші у мене вже є», - сказав експертам на презентації свого проекту Іван Охлобистін.

 

Із 103 кінопроектів, які були розглянуті Експертною комісією у пітчинг-сесіях першого туру, режисери та продюсери представлять 4 ігрових, 8 копродукційних, 6 анімаційних, 14 неігрових кінопроектів (з них 2 - копродукційні), 7 дебютів, 1 дитячий та 1 фільм у сесії до 200-ліття Тараса Шевченка.

 

18 грудня експерти розглянуть ігрові (у тому числі копродукційні), анімаційні, дитячі фільми та сесію до 200-ліття Тараса Шевченка. 19 грудня Експертна комісія оцінить неігрові, дебютні проекти та фільми, що йдуть поза конкурсом.

 

Розклад пітчингів та детальну інформацію щодо кінопроектів-учасників другого туру конкурсного відбору можна знайти на сайті Держкіно www.dergkino.gov.ua.

 

Подробиці про результати пітчингів читайте днями на сайті «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5308
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду