Чиновницю зобов’язали сплатити штраф за ненадання інформації, але вона не заплатить ні копійки

13 Листопада 2012
8013
13 Листопада 2012
15:49

Чиновницю зобов’язали сплатити штраф за ненадання інформації, але вона не заплатить ні копійки

8013
Районний суд на Київщині наклав штраф на чиновницю через відмову у наданні публічної інформації, але вона не сплачуватиме його через рішення апеляційної інстанції
Чиновницю зобов’язали сплатити штраф за ненадання інформації, але вона не заплатить ні копійки

Обухівський районний суд визнав винною секретаря виконавчого комітету Старобезрадичівської сільської ради Обухівського району Київської області у безпідставній відмові в наданні публічної інформації. Про це повідомляє  прес-служба прокуратури Київської області.

 

Як вдалось з'ясувати «Детектор медіа», секретарем  виконавчого комітету сільради є Наталія Замкова. За інформацією прокуратури, до неї надійшло звернення із запитом про надання копій  протоколів засідань сесій сільської ради та копій протоколів загальних зборів населених пунктів сільської ради. За словами пані Земкової, до неї звертався не представник ЗМІ, а інша «фізична особа».

 

«Секретар, опрацьовуючи цей запит, безпідставно відмовила у наданні вказаної публічної інформації, мотивуючи тим, що протоколи начебто є службовою та конфіденційною інформацією. Крім цього, чиновниця порушила встановлений законом 5-ти денний строк надання відповіді, безпідставно продовживши його до 20 днів», - йдеться у повідомленні прокуратури.

 

Прокурорська перевірка виявила у діях чиновниці порушення вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». У зв'язку з цим заступник прокурора Обухівського району склав протокол про вчинення адміністративного правопорушення та передав його разом з матеріалами перевірки до суду.

 

Суд визнав, що чиновниця вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.213-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу. Сума штрафу не вказується.

 

Однак,  Наталія Замкова розказала «Детектор медіа», що  оскаржила це рішення Обухівського райсуду і Апеляційний суд Київської області  скасував його  у частині стягнення штрафу через те, що сплив термін з вчинення адміністративного правопорушення: «За законодавством пройшло 3 місяці».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8013
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
4199 дн. тому
маразм
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду