Шеф-редактора російського інформагентства Ura.ru звинувачують у здирництві

7 Листопада 2012
4289
7 Листопада 2012
14:51

Шеф-редактора російського інформагентства Ura.ru звинувачують у здирництві

4289
Шеф-редактора російського інформагентства Ura.ru звинувачують у здирництві

Шеф-редактору єкатеринбурзького інформаційного агентства Ura.ru Оксані Пановій висунуто офіційне звинувачення в здирництві (ч. 3 ст. 163 Кримінального кодексу РФ), і їй загрожує до 15 років позбавлення волі. Для пані Панової обрано запобіжний захід «підписка про невиїзд». Про це повідомляє видання Vesti.ru.

 

У результаті допитів були виявлені факти здирництва представниками Ura.ru і безпосередньо його керівником Оксаною Пановою, відзначила Тетяна Васильєва, співробітник прес-служби Головного слідчого управління МВС Росії в Свердловській області.

 

У ході допитів з'ясувалося, що в числі тих, хто скаржився на здирництво з боку Ura.ru, директор свердловського Обласного телебачення Антон Стуліков, повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Інтерфакс».

 

Як повідомляє інформаційне агентство ІТАР-ТАРС із посиланням на правоохоронні органи, журналісти агентства Ura.ru поширювали негативну інформацію про людину або організацію, а потім пропонували сплатити за подальше замовчування.

 

Агентство поширювало інформацію як відповідну дійсності, так і вигадану, зазначають співробітники правоохоронних органів, а за «значнішу винагороду» інформаційне агентство навіть починало розхвалювати «клієнта».

 

«Якщо потерпілий відмовлявся платити, то поширення негативної інформації продовжувалося. Якщо відмовлявся платити після певного періоду "співпраці" з Ura.ru, то вкидання негативної інформації поновлювалося», - пояснили в прес-службі міліції.

 

Інформаційне агентство Ura.ru вже є фігурантом кримінальної справи, порушеної за фактом розкрадання з рахунків ЗМІ близько 10 мільйонів рублів, за статтею «Шахрайство в особливо великих розмірах».

 

Сама Оксана Панова неодноразово заявляла, що кримінальні справи проти Ura.ru ініційовані губернатором Свердловської області Євгеном Куйвашевим і пов'язані з критикою обласної влади з боку агентства, пише Lenta.ru.

 

Світлана Мажуріна, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4289
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду