Українська режисерка зняла фільм про те, чому молодь не хоче емігрувати

26 Жовтня 2012
21654
26 Жовтня 2012
09:12

Українська режисерка зняла фільм про те, чому молодь не хоче емігрувати

21654
Українська режисерка зняла фільм про те, чому молодь не хоче емігрувати

Історію про те, чому люди емігрують і чому не хочуть емігрувати, на кінофестивалі «Молодість» розповідає українська режисерка Дар'я Оніщенко. До уваги гостей фестивалю - українсько-німецько-сербський фільм «Істальгія», створений за підтримки Держкіно. «Молодість» для дебютного фільму Оніщенко - уже другий фестиваль, режисерка щойно повернулась із Homeoffilms, що проходить у німецькому місті Гоф.

 

Твоє хобі - бокс, а моє­ - самогон, пояснює своєму новому знайомому емігрантка Руслана. У Мюнхен вона приїхала з Києва, він ­- із Белграда, в обох - дорослі діти, які, однак, не поспішають приєднуватися до них за кордоном, хоча вдома живеться несолодко.

 

Стрічку про дім, любов і самотність представила на фестивалі українська режисерка Дар'я Оніщенко. За словами авторки, тема еміграції їй дійсно близька, оскільки сама Оніщенко мешкає в Німеччині близько семи років.

 

«Мені хотілось розповісти історію матері, яка дуже-дуже сильно скучила за сином, - зазначає режисерка. - Соціальний аспект у мене, говорячи про нинішній фільм або попередні роботи - короткометражки, залишається на задньому плані. Для мене головне - це стосунки між людьми, прості почуття, які знайомі кожному із нас».

 

Із фестивалю - на фестиваль

 

Дар'я Оніщенко змогла бути присутньою тільки на вечірніх показах своєї стрічки. Всього за кілька годин до вечірньої прем'єри вона повернулася із німецького міста Гоф, де «Істальгія» була фільмом-відкриттям тамтешнього кінофестивалю.

 

За словами продюсерів фільму, «Істальгія» - перша стрічка в Україні, офіційно знята у співпраці з іншими країнами і за державної підтримки. Від задуму стрічки до прем'єри минуло майже три з половиною роки, зйомки проходили у Мюнхені, Києві і Белграді, розповідає одна з продюсерів стрічки Марія Говоруха.

 

«Це подвійне задоволення - знаходитись тут, оскільки два роки тому в рамках «Молодості» ми презентували проект, а сьогодні представляємо сам фільм», - зауважує вона.

 

Окрім, Києва і Гофа, «Істальгію» вже показували у Москві. На черзі ­- Братислава і Таллінн. На «Молодості» стрічка бере участь у конкурсі повнометражних фільмів.

 

Анастасія Москвичова, «Радіо свобода»

Фото - «Радіо свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Анастасія Москвичова, «Радіо свобода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21654
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду