У Києві завершилися зйомки україно–азербайджанського фільму «Сакура»

25 Жовтня 2012
5692
25 Жовтня 2012
18:07

У Києві завершилися зйомки україно–азербайджанського фільму «Сакура»

5692
У Києві завершилися зйомки україно–азербайджанського фільму «Сакура»

Спільна група азербайджанських та українських кінематографістів завершила в Києві зйомки короткометражного художнього фільму «Сакура». Про це йдеться в повідомленні знімальної групи.

 

Автор сценарію та режисер картини - Новруз Хікмет (Азербайджан). Оператор - Юрій Дунай (Україна), продюсери фільму - Новруз Хікмет та Ірина Бичова (Україна).

 

Для участі у фільмі з Баку був запрошений заслужений артист Азербайджану Айшад Мамедов, який виконав у картині головну роль. Його партнеркою у фільмі стала актриса українського театру ДАХ Тетяна Гаврилюк.

 

Новруз Хікмет наголошує на тому, що особливим задоволенням для нього було працювати з командою, яка робила все можливе для втілення режисерського задуму.

 

«Сценарій я написав три роки тому в Баку, незабаром після цього переїхав до Києва. Весь цей час мріяв зробити фільм, але найважливіше було зібрати команду однодумців, людей з якими приємно знаходитися поряд не тільки на знімальному майданчику, але і в повсякденному житті. А ще дуже складно почати що-небудь у чужій країні, яка не дуже поспішає розкрити свої обійми», - говорить Новруз Хікмет.

 

 

 

 

Сюжет картини занурює глядача в ірраціональний внутрішній світ головного героя, сенсом життя якого є вирощування квітів. «Його тендітна гармонія порушується раптовою смертю. Вона трапляється по сусідству і такою ж раптовою появою молодої жінки. Намагаючись придушити зростаючий інтерес до нової сусідки, герой ще більше концентрується на своїх рослинах, які є для нього ідеальною моделлю світу. Але потяг його непереборний...», - йдеться в анотації стрічки.

 

«Я читав сценарій "Сакури" досить давно, і тоді він мені дуже сподобався. Але для мене було повною несподіванкою, коли Новруз запросив мене на роль у фільмі. Я погодився із задоволенням, незважаючи на те, що у мене була серйозна зайнятість у театрі та декількох серіалах відразу», - сказав Айшад Мамедов.

 

«Для мене цей фільм - поетична алегорія... Історія про темну і світлу складові людської душі», - коментує Тетяна Гаврилюк.

 

Новруз Хікмет зазначив, що стрічка «Сакура» розрахована на міжнародний прокат та буде показана на різних кінофестивалях.

 

Аліса Хамчич, для «Детектор медіа»

 

Фото надане знімальною групою

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5692
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду