Супутникова платформа «Либідь ТБ» планує стартувати до 1 листопада

18 Жовтня 2012
9579
18 Жовтня 2012
14:26

Супутникова платформа «Либідь ТБ» планує стартувати до 1 листопада

9579
«Либідь ТБ» очолив колишній президент «Триколор ТВ» В’ячеслав Мордачов
Супутникова платформа «Либідь ТБ» планує стартувати до 1 листопада

Четверта українська супутникова платформа «Либідь-ТБ» планує до 1 листопада отримати ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і розпочати надавати послуги абонентам. Про це «Детектор медіа» повідомив керівник проекту В'ячеслав Мордачов.

 

«Ми близько місяця тому подали заявку до Національної ради. Як тільки Нацрада надасть нам усі необхідні для проекту документи, так ми одразу розпочнемо. Сподіваюся, що це станеться не пізніше 1 листопада», - зазначив пан Мордачов.

 

Заявку на ліцензію подало ТОВ «Либідь ТБ». На запитання про власників проекту пан Мордачов відповів, що це приватна компанія. «"Триколор" до неї стосунку не має (В'ячеслав Мордачов до серпня 2012 року був президентом російського супутникового оператора «Триколор ТВ». - ТК). Певною мірою, це мій проект. Я сюди приїхав, я цей проект роблю, це моє завдання на найближчі 3-5 років».

 

За його словами, у заявці вказано перелік з близько 32-34 каналів, але він не остаточний, оскільки переговорний процес із мовниками триває.

 

«Це буде не найбільша пропозиція в Україні. Проект базується на ретрансляції українських каналів. Якщо ми домовимося з російськими каналами, які мають міжнародні права, у тому числі на території України ("Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета"), то будемо раді, якщо вони до нас приєднаються», - розповів пан Мордачов про програмну пропозицію «Либіді ТБ».

 

Мінімальну вартість пакету В'ячеслав Мордачов поки не розголошує.

 

Нагадаємо, запуск тестової трансляції супутникового оператора «Либідь ТБ» із супутника Eutelsat W7 відбувся ще у вересні 2011 року. Технологічним партнером проекту виступила російська корпорація General Satellite, яка є партнером найбільшої супутникової платформи Росії «Триколор ТВ». Тоді ж було оголошено, що комерційне мовлення «Либідь ТБ» розпочнеться наприкінці 2011 року і абонентам запропонують пакети з «найбільш популярних українських та іноземних каналів за привабливими цінами».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9579
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду