АППК та супутникові канали просять президента «вплинути на Нацраду» щодо УПП

2 Жовтня 2012
7339
2 Жовтня 2012
13:43

АППК та супутникові канали просять президента «вплинути на Нацраду» щодо УПП

7339
АППК та супутникові канали  просять президента «вплинути на Нацраду» щодо УПП

Асоціація правовласників і постачальників контенту та представники українських телевізійних супутникових телеканалів просять президента спікера та інших представників влади припинити дискримінацію українських супутникових каналів за способом розповсюдження сигналу телекомпаній. Про це повідомляє прес-служба асоціації.

 

Обурення організацій викликало рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення № 1260 від 29.08.2012 про встановлення Правил формування пакетів програм провайдерів програмної послуги, що на їхню думку, «поставило під загрозу подальше існування в інформаційному просторі низки супутникових телеканалів».

 

«Цим рішенням було розширено кількість обов'язкових для включення в кабельних мережах України телеканалів, наданих окремим пакетом, і який частіше називають «соціальний» (універсальна програмна послуга). Згідно з цим рішенням Національна рада вимагає від операторів кабельних мереж вже зараз, без перехідного періоду включити в обов'язкові пакети замість існуючих 10-18, 36-43 телеканалів, які визначені держрегулятором», - йдеться у заяві асоціації. На думку її членів така велика за кількістю каналів універсальна програмна послуга є «безпрецедентним випадком у світовій і європейській практиці, адже у Австрії ця послуга включає 3 канали, у Франції - 8, Іспанії - 6, у Росії - 9 каналів.

 

На думку президента Асоціації правовласників і постачальників контенту та народного депутата Олени Бондаренко, це рішення Нацради призведе до подорожчання вартості пакета універсальної послуги на 20-30 відсотків: «При цьому якість і наповнення послуги покращаться незначно, оскільки немає єдиної концепції такої послуги і критеріїв її визначення з урахуванням інтересів глядача. Експертами ТБ ринку ставиться під сумнів також соціальна необхідність обов'язкового надання перегляду такої великої кількості вузькопрофільних спеціалізованих телеканалів, яке руйнує здорову конкуренцію серед нішевих українських телеканалів».

 

Підписанти колективного звернення вимагають від глави держави й інших офіційних осіб держави «вплинути на Національну раду і припинити відкрите лобіювання бізнесу одних телекомпаній за рахунок інших».

 

Нагадаємо, 29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала своє рішення № 1033 від 11 липня про включення цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги (УПП) та затвердила новий документ - «Правила формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7339
Читайте також
19.10.2012 19:08
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
23 823
30.09.2012 10:00
Андрій Соломаха
для «Детектор медіа»
24 395
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду