Учасники акцій проти фільму «Невиннність мусульман» нападають на журналістів

22 Вересня 2012
5151
22 Вересня 2012
13:26

Учасники акцій проти фільму «Невиннність мусульман» нападають на журналістів

5151
У Пакистані демонстранти били представників ЗМІ, а поліція відкривала по них вогонь
Учасники акцій проти фільму «Невиннність мусульман» нападають на журналістів

Журналісти Пакистану наражаються на подвійний ризик під час масових насильницьких акцій протесту проти антиісламського фільму «Невиннність мусульман», що охопили країну, повідомляє сайт «Репортерів без кордонів» (RSF).

 

У п'ятницю, священного для мусульман дня, висвітлюючи драматичні події у Карачі (Karachi), зазнала нападу знімальна група одного з провідних новинних каналів Samaa TV. Протестувальники підпалили її вантажівку.


У східному місті Лахорі (Lahore) розбурхані маніфестанти вчинили напад на розташований неподалік консульства США прес-клуб. Подібне відбулося на півдні країни, у Хайдерабаді (Hayderabad).


Демонстранти невдоволені тим, як медіа висвітлюють їхні протести, заявив репортер Samaa TV Ашик Хусейн (Ashiq Hussain). Ситуація у Хайдерабаді, за його свідченням, перебувала під контролем поліції, яка взяла прес-клуб під захист.

 

Інакше обернулися справи у Пешаварі (Peshawar). Тут був смертельно поранений у груди водій новинного телепорталу ARY News Ааамір Ліакат (Aamir Liaqat). Це сталося, коли поліція відкрила вогонь по демонстрантах, які намагалися підпалити кінотеатр. «Ми чітко просили поліціантів не стріляти у наш бік. Однак вони знехтували нашим проханням», - заявив журналіст цього телепорталу.

 

За день раніше під час нападу на прес-клуб у Варі (Wari), у провінції Хайбер-Пахтунхва (Khyber Pakhtunkhwa), протестувальники побили палицями трьох журналістів - Джаміля Роґані (Jamil Roghani) з Daily Mashriq, Ідресса (Idress) з телеканалу Khyber News та Бахдура Хана (Bahdur Khan) з Daily Wahdat. Вони пограбували приміщення, поцупили комп'ютери та інше обладнання і підпалили його. Поліція перебувала на відстані 200 метрів, однак не втручалася в подію.

 

У Карачі бойовики ісламістської організації Джамаат-е-Ісламі  (Jamaat-e-Islami) обстріляли редакцію Daily Times та увірвалися в її приміщення. За свідченням представників менеджмента, вони намагалися паралізувати випуск видання, залякуючи співробітників. Daily Times - одна з провідних у Пакистані ліберальних газет, яка висвітлює гострі теми посилення екстремізму та боротьби з тероризмом.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», стрічка викликала бурхливе обурення у країнах мусульманського світу. Акції проесту пройшли у столиці Єгипту Каїрі. Акції протесту також проходять в Ірані, Афганістані, Палестині, Малайзії, Йорданії, Нігерії, Кенії, Бахрейні, Катарі, Бангладеш, Пакистані та Іраку. Вихід стрічки та спровоковані нею прояви насильства засудила Рада співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду