УП: На Майдані вшанували пам’ять загиблих журналістів

16 Вересня 2012
3471
16 Вересня 2012
23:58

УП: На Майдані вшанували пам’ять загиблих журналістів

3471
УП: На Майдані вшанували пам’ять загиблих журналістів

У Києві на Майдані Незалежності відбулася акція в пам'ять Георгія Гонгадзе та інших загиблих за роки незалежності українських журналістів.

 

Як передає «Інтерфакс-Україна», кількасот учасників акції створили символічний круг, по центру якого були розкладені картонні коробки з написаними іменами загиблих журналістів.

 

Учасники акції тримали прапори України, плакат із зображенням форми голови Гонгадзе у чорному кольорі на білому фоні з написом «12 років цинізму. Скільки ще?». Крім того, люди тримали в руках портрети нинішнього спікера парламенту Володимира Литвина, другого президента Леоніда Кучми і колишнього голови СБУ Леоніда Деркача з написами «Він повинен сидіти за ґратами!». Таким чином учасники акції підкреслювали, що «весь світ знає осіб причетних до вбивства Георгія Гонгадзе, однак вони досі не понесли відповідальність».

 

Рівно о 20:00 люди хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих журналістів, після чого запалили свічки і поставили їх в символічне згарище свободи слова. Коробки з іменами загиблих журналістів були спалені.

 

Учасники акції шикуються в колону, щоби мовчки попрямувати до Адміністрації президента, висловивши таким чином свій протест проти бездіяльності влади в розслідуваннях справ, що стосуються загибелі журналістів.

 

Акція пам'яті Гонгадзе та інших загиблих журналістів пройшла також у Харкові на площі Свободи. У ній взяли участь близько 50 осіб.

 

Засновник «Української правди» Георгій Гонгадзе зник 12 років тому.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Українська правда»

 

Фото - «Главред»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3471
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду