Адвокат Мирослави Гонгадзе просить суд допитати свідків у «справі Пукача»

15 Вересня 2012
5242
15 Вересня 2012
09:37

Адвокат Мирослави Гонгадзе просить суд допитати свідків у «справі Пукача»

5242
додатково заявлених стороною обвинувачення
Адвокат Мирослави Гонгадзе просить суд допитати свідків у «справі Пукача»

Адвокат вдови вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко під час чергового засідання Печерського райсуду щодо «справи Пукача» заявила клопотання про допит низки свідків, заявлених стороною обвинувачення. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«У четвер я заявив перший клопотання про допит додаткових свідків, воно включає 11 осіб, але воно не є останнім. Ці свідки вже допитувалися з боку звинувачення, проте щодо них слід установити при допиті ще певні обставини», - сказала Валенина Теличенко журналістам, зазначивши, що суд прийняв до розгляду її клопотання і оголосив перерву в судовому засіданні до 11.00 21 вересня.

 

Адвокат ще раз висловила співчуття, що «справу Пукача» слухається в закритому режимі, оскільки, незважаючи на численні заяви сторони обвинувачення, окремих свідків можна було допитувати у відкритому режимі через те, що вони не мали і не мають допусків до державної таємниці.

 

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Георгію Гонгадзе. Тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

 

Олексій Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

 

Справа за обвинуваченням Олексія Пукача слухається в Печерському суді з квітня 2011 року

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5242
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bolozovskij
4264 дн. тому
Головному редактору "Української правди"! Пані НЕшановна ПРитула!!! Чому сьогодні, в день загибелі Гонгадзе, ані на Панахиді, ані на Майдані не було ані вас, ані жодної журнашлюшки з "Української правди", - інтернет видання, яке заснував Гонгадзе?! Навіть скупеньку інформацію про події цього дня УП передрукували з інших видань - і то під моїм тиском і наполяганням. Бо до обіду жодної згадки про Гонгадзе на УП не було... Вам не соромно, ПРитула?! Чи у вас не було часу піти на панахиду, – бо ви витирали ПРАВДУ з УП?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду