Стогній розглядає і побутові, і професійні версії нападу на його групу. Порушено кримінальну справу

5 Вересня 2012
9478
5 Вересня 2012
11:17

Стогній розглядає і побутові, і професійні версії нападу на його групу. Порушено кримінальну справу

9478
Постраждала кореспондент «Надзвичайних новин» Анна Петренко
Стогній розглядає і побутові, і професійні версії нападу на його групу. Порушено кримінальну справу

Ведучий «Надзвичайних новин» Костянтин Стогній у ситуації нападу на машину знімальної групи «Надзвичайних новин» не відкидає, що це може бути пов'язано з журналістською діяльністю. Водночас він категорично проти героїзації таких подій. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа». «Я зі свого досвіду в правоохоронних органах дуже обережно ставлюсь до героїзації таких подій. Більшість членів редакції впевнені, що напад стався через журналістську діяльність, я ж спочатку розглядаю побутові версії, через які у 80 % і трапляються такі конфлікти. Наша машина їхала по головній дорозі вздовж колій швидкісного трамвая з площі Перемоги в сторону Борщагівки. В районі Індустріального мосту з другорядної дороги від торгівельного центру "Материк" на головну вискочив сріблястий джип з номерами АА 4434 КВ і заблокував нашу "Шкоду". Далі - як часто буває серед автомобілістів. Але він напав не на водія, а на пасажирку, молоду дівчину, якій 25 років, він зламав їй руку саперною лопаткою», - обурюється Костянтин Стогній.

 

За словами пана Стогнія, кореспонденту «Надзвичайних новин» Анні Петренко, яка постраждала, лікарі попередньо діагностували, перелом руки, порізи склом і нервовий зрив. Журналісти програми тепер стурбовані і за свою безпеку, каже він. Костянтин уточнив, що на машині, яку дали знімальній групі в гаражі, був напис «Надзвичайні новини», але диспетчер міг дати й інше авто.

 

«Ми відразу написали заяву про напад в міліцію. Версії є різні, чекаємо, що скажуть правоохоронці. Ми на вечір готуємо сюжет про цю подію. Але в мене є питання до реагування правоохоронних органів. У наш час так не було, якщо з журналістами відбувалися якісь події, то про них дізнавалися швидше, а не через добу», - зауважує ведучий.

 

Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко повідомив «Детектор медіа», що цій ситуації порушено кримінальну справу по факту хуліганства (ст.296, ч. 1). «Водій, який напав на машину знімальної групи, зараз у райвідділі міліції пише пояснення. Ми сьогодні ще візьмемо покази у постраждалих і свідків події. Наразі йде відтворення події», - сказав Ігор Михалко, додавши, що під час попереднього слідства справа може бути й перекваліфікована.

                                                            

Як писала «Детектор медіа», 4 вересня невідомі напали на машину знімальної групи програми «Надзвичайні новини».

 

Нагадаємо, полковник міліції Костянтин Стогній з грудня 2006-го  очолював департамент зі зв'язків з громадськістю МВС України, з січня 2008-го - у відставці.

 

 

«Детектор медіа»

Фото - www.facebook.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9478
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ctu
4270 дн. тому
На сайте facenews случайно увидел жуткие фото с места преступления
ugo ozls
4270 дн. тому
нереальный урод просто
trusardi
4270 дн. тому
интересно кто этот гад?И что стоит за его поступком*?
Зарембо
4270 дн. тому
бедная девочка.так пострадать от какого-то мерзавца.Я бы ему устроила если бы встретила
данте
4270 дн. тому
лишить прав на всю жизнь,и компенсацию за все,не меньше чем попросит
друид
4270 дн. тому
Это не хулигнаство.Это дебилизм и подонство.нужно быть конченым отморозком,чтобы так себя повести
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду