Із вересня Campus Radio Ukraine і «Студент-TV» мовлять на одній медіаплатформі

4 Вересня 2012
5733
4 Вересня 2012
10:55

Із вересня Campus Radio Ukraine і «Студент-TV» мовлять на одній медіаплатформі

5733
Тепер студенти мають можливість обмінюватися своїми журналістськими теле- й радіопрограмами на одному сайті
Із вересня Campus Radio Ukraine і «Студент-TV» мовлять на одній медіаплатформі

Із 1 вересня на сайті всеукраїнської студентської онлайн радіостанції Campus Radio Ukraine (campusradio.univ.kiev.ua) транслюватимуться програми телеканалу «Студент-TV». Таким чином на одній медіаплатформі об'єдналися два проекти, започатковані студентами Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка,  підтримані студентами багатьох вищих навчальних закладів України, а також партнерами, зокрема компанією Турмедіа, на серверах якого й мовить студентський телеканал. Про це повідомляє прес-служба кафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

 

«Плей-лист радіостанції й верстку ефіру телеканалу складають навчальні програми українських студентів зі Львова й Запоріжжя, Черкас і Дніпропетровська, Києва й Сум та інших міст України, - говорить головний редактор медіаплатформи, студентка Київського Інституту журналістики Ганна Ренська. - Ми давно мріяли про те, щоб українські студенти мали можливість обмінюватися своїми журналістськими теле- й радіопрограмами на одному сайті, вчилися робити професійний телерадіоефір, мали можливість зустрічатися з професіоналами - телерадіожурналістами. І зараз спільно із усіма нашими партнерами, студентами з інших вітчизняних вишів, будемо намагатися цю мрію здійснювати».

 

Проект підтримано Фондом розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, й протягом наступного навчального року в Інституті журналістики пройдуть телевізійний та радіотренінги, на які запрошуватимуться українські студенти, автори телерадіопрограм. Кращі з цих програм будуть відзначені журі фестивалю студентських телерадіопрограм «Студентський МІКС», який планується вперше провести навесні 2013 року.

 

Як писала «Детектор медіа», Всеукраїнська студентська онлайн-радіостанція Campus Radio Ukraine campusradio.univ.kiev.ua у грудні 2011 року почала формувати мережу. До її колективу долучилися студенти Київського національного університету КПІ, Київського національного університету культури та мистецтв, Сумського та Маріупольского державних університетів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5733
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду