Сайт «Тексти» викрив неточність в інформації про участь гурту ВВ у просуванні «русского мира»

31 Серпня 2012
5813
31 Серпня 2012
17:13

Сайт «Тексти» викрив неточність в інформації про участь гурту ВВ у просуванні «русского мира»

5813
Сайт «Тексти» викрив неточність в інформації про участь гурту ВВ у просуванні «русского мира»

Інтернет-видання «Тексти» викрило російське інформаційне агентство «Новости» в поширенні «качки», згідно з якою на цих вихідних в Одесі український гурт ВВ просуватиме російську культуру і мову.

 

У повідомленні РІА «Новости» сказано (переклад зі скороченнями):

 

«З 1 по 3 вересня в Одесі пройде II Міжнародний фестиваль культури та мистецтва "Зустрічі друзів", в якому візьмуть участь Кубанський козачий хор, Олег Газманов, В'ячеслав Бутусов, Володимир Пресняков, Ані Лорак та "Воплі Відоплясова".

 

У церемонії відкриття фестивалю планується участь міністра культури РФ Володимира Мединського, міністра культури України Михайла Кулиняка та міністра культури Білорусі Павла Латушко, а також спецпредставника президента РФ з міжнародного культурного співробітництва Михайла Швидкого, радника президента Росії Володимира Толстого та інших офіційних осіб.

 

У завершальний день форуму пройде концерт народного артиста Росії Сергія Захарова, симфонічний концерт в Одеській обласній філармонії за участю Державного молодіжного оркестру Вірменії, рок і байк-фестивалі на Куликовому полі за участю "Воплів Відоплясова", Бутусова, байк-клубів "Нічні вовки" і "Гоблін"».

 

Сайт «Тексти» здивувався, що послідовний захисник всього українського, фронтмен гурту ВВ Олег Скрипка бере участь у цьому заході. Утім, музикант через свого прес-секретаря Павла Скорнякова пояснив: в Одесі він виступить на концерті, присвяченому пам'яті рок-музиканта Ігоря Ганкевича. А про те, що його «підписали» на просування російської культури і мови, уперше чує.

 

Ігор Ганкевич - рок-зірка кінця 1980-х, композитор, музикант і поет. З середини 1990-х в Одесі щорічно проходить фестиваль «Пікейні жилети», присвячений пам'яті Ганкевича. Олег Скрипка і ВВ, а також В'ячеслав Бутусов з його гуртом «Ю-Пітер» запрошені і виступлять саме на «Пікейних жилетах», а не фестивалі «Зустрічі друзів».

 

Українські інтернет-ЗМІ передрукували новину або РІА «Новости», або прес-служби Одеської міської ради, яка теж повідомила, що ВВ є одним з учасників фестивалю, що має на меті просування в Україні російської культури і мови.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5813
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Darek
4272 дн. тому
ЭТИХ МАНИПУЛЯЦИЙ БУДЕТ ЕЩЕ ТЫСЯЧИ. А СКРИПКА ВСЕГДА БЫЛ ПАТРИОТОМ
фима
4272 дн. тому
А чего это бдительный сайт "Тексты" не здывувався и не расспросил заодно, что делал Скрипка в Лондоне в "Русском доме" всю Олимпиаду? И чего сайт "Тексты" не прояснил информацию про нашу Русланку - звезду Майдана? Она-то же будет просувать русскую культуру и мову в Одессе? Одного сайт выкрыв, а другую покрыв. Это никуда не годится. Плохой сайт "Тексты". Необъективный.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду