Кабмін хоче заборонити рекламувати ціни в іноземній валюті

31 Серпня 2012
5723
31 Серпня 2012
14:32

Кабмін хоче заборонити рекламувати ціни в іноземній валюті

5723
У рекламі має бути тільки гривня
Кабмін хоче заборонити рекламувати ціни в іноземній валюті

Кабінет Міністрів хоче, щоб інформація про ціни на товари, тарифи на послуги, наведені в рекламі, яка розміщується чи розповсюджується на території України, зазначалася виключно в гривні. Відповідний законопроект № 11121 зареєстровано в парламенті 30 серпня.

 

Зокрема, в законопроекті № 11121 про внесення зміни до статті 8 закону «Про рекламу» пропонується статтю 8 доповнити частиною восьмою такого змісту: «Інформація про ціни на товари, тарифи на послуги, наведені у рекламі, яка розміщується чи розповсюджується на території України, зазначається виключно у гривні».

 

Аналогічну норму ухвалив у 2007 році російський уряд, пише «Коммерсантъ. Украина». Спочатку російський закон передбачав штрафи до 460 тисяч рублів ($14,3 тисяч) за порушення цієї норми, але в фінальній версії згадку про штрафи виключили. Тим не менш санкції за невиконання закону до бізнесу застосовували. 2010 року низка туристичних компаній отримали штрафи в розмірі 100 тисяч рублів ($3,1 тисяч) кожна за те, що на їх сайтах ціни на путівки були зазначені в євро і доларів без переводу на національну валюту.

 

Експерти передбачають, що уряд таким чином намагається підтримати національну валюту. З 2009 року банкам заборонено видавати кредити в іноземній валюті, а торік Нацбанк ухвалив норму, згідно з якою операції з обміну валют повинні здійснюватися тільки за пред'явлення паспорта.

 

В іноземній валюті ціни зазвичай вказують при продажу нерухомості, автомобілів або туристичних путівок. Але відмовитися від використання іноземної валюти в рекламі компаніям буде неважко, пише «Коммерсантъ. Украина».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5723
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду