Учасники Маршу свободи просять 5 канал спростувати неправдиву інформацію

29 Серпня 2012
5918
29 Серпня 2012
17:38

Учасники Маршу свободи просять 5 канал спростувати неправдиву інформацію

5918
Кажуть, що вони не виступали за легалізацію легких наркотиків
Учасники Маршу свободи просять 5 канал спростувати неправдиву інформацію

Учасники Маршу свободи (або так званого «конопляного» маршу), який відбувся 25 серпня в Києві, виступили із заявою, в якій вимагають, щоб 5 канал спростував неправдиву інформацію, озвучену в сюжеті про цю подію. Про це написав у своєму блозі на «Детектор медіа» Олександр Володарський.

 

У сюжеті 5-го каналу нібито було сказано, що марш свободи виступав за легалізацію легких наркотиків. «Ніяких вимог "легалізації марихуани" акція не висуває (як не висувала жодного разу за 7 років існування)», - заявляють учасники маршу.

 

Згідно з їхньою заявою, учасники маршу проголосили встановлення громадянського контролю за виконанням низки дій уряду, зокрема, ратифікації державної стратегії щодо наркотиків, декриміналізації зберігання невеликої кількості заборонених субстанцій без мети збуту та врегулювання норм законодавства щодо промислових (безнаркотичних) конопель.

 

Учасники маршу вважають, що сюжет порушує журналістську етику та стандарти об'єктивної подачі інформації і прямо суперечить засадам редакційної політики 5 каналу. Вони доводять, що журналіст, який готував сюжет, отримав від організаторів вичерпний коментар на камеру та офіційний прес-реліз.

 

Учасники маршу свободи просять редакцію 5-го каналу:

 

- відкорегувати текст новини про Марш свободи на веб-сайті 5.ua відповідно до стандартів подання інформації;

 

- повідомити офіційно про допущену при публікації помилку ЗМІ, які використали неправдиву інформацію з посиланням на 5 канал (інформаційні агенції «Лігаінформ», «Українські національні новини», газета «Сегодня»); 

 

- у разі цитування вимог маршу просимо так само дати гіперлінк на першоджерело; 

 

- у разі, якщо журналіст чи редакція має свою позицію щодо вимог Маршу свободи, вказувати, що це позиція журналіста чи редакції, якщо це не суперечить засадам редакційної політики 5-го каналу;

 

- надати копію відеозапису ефірного сюжету 5-го каналу про Марш свободи;

 

- зберігати робочі відеоматеріали, які використовувались для підготовки сюжету про Марш свободи протягом 1 календарного року.

 

«Детектор медіа» звернулася за коментарем до 5-го каналу. На каналі пообіцяли найближчим часом прокоментувати заяву учасників Маршу свободи.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5918
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип з конопель
4413 дн. тому
На самом деле про Марш нагло врут практически все СМИ, а интернет в первую очередь - все 7 лет (или сколько?) проведения Марша Свободы практически любое издание радостно лепит организаторам клеймо сторонников легализации марихуаны, хотя прямой призыв к этому отсутствовал даже в первые годы проведения Марша. При этом в многих случаях журналисты, отправленные на событие, либо затем их редакторы умудрялись то ли вовсе не упоминать истинных требований организаторов Марша, либо кастрировали их смысл до малоузнаваемости. При том, что вся пресса прекрасно знает в лицо организатора Марша, своего коллегу Тараса Ратушного, который формулирует программные установки Марша четко, внятно и недвусмысленно. Доходит до анекдота - на днях читаю на каком-то очередном "портале" текст о Марше с точным изложением требований слово в слово по пресс-релизу, а в заголовке опять "легализация марихуаны". Этот злонамеренный медиавирус, наряду с "пропагандой гомосексуализма", по своей сути ничем не отличается от совковых родственников типа "очернение социалистической действительности". Тем самым отечественные СМИ со средним репортерским возрастом до 30ти упорно продолжают советскую традицию: делать из аудитории дебилов.
румата
4413 дн. тому
Так держать, ребята. Все сделали правильно, их надо учить, учить и еще раз учить.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду