На Донеччині вимкнули канал «Капрі ТВ»

25 Серпня 2012
10659
25 Серпня 2012
11:50

На Донеччині вимкнули канал «Капрі ТВ»

10659
Гендиректор каналу, кандидат у народні депутати від опозиції вважає, що це відбулося під тиском Партії регіонів
На Донеччині вимкнули канал «Капрі ТВ»

У Кураховому, що на Донеччині, вимкнули «Капрі ТВ», який мовить із розташованого неподалік Красноармійська. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Таке рішення прийняв місцевий провайдер кабельного телебачення ТРК «Зеніт», що виключив канал із переліку десяти універсальних або так званих соціальних каналів.  Генеральний директор «Капрі ТВ» Віктор Прилепський підкреслює: в ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення  зазначено, що ці десять телеканалів мають транслюватися обов'язково. За його словами, мешканці 20-тисячного міста подали скаргу до Нацради.

 

Директор ТРК «Зеніт» Володимир Прутський каже, що канал було вимкнено з технічних причин: «Причина одна - у нас зона невпевненого прийому цього сигналу. Ми наскільки могли, намагалися його підтримувати, транслювати. Коли ця спека аномальна пішла, сигнал взагалі впав до критичної межі, коли вже повністю стався зрив синхронізації кадрової. Кадри почали бігти - десь протягом тижня нічого не могли зробити. Я весь час зв'язувався з головним інженером. Якщо люди вимагають - зробіть, щоб він показував якісно, а якщо ми не в змозі цього забезпечити. Я його зараз маю включити? Та в мене сил нема з ним більше боротися».

 

Самі ж представники «Капрі ТВ»  стверджують, що з їхньою технікою все гаразд. І мешканці у населеного пункту поблизу Курахова, наприклад, мають можливість приймати сигнал із Красноармійська за допомогою звичайних антен.

 

Віктор Прилепський, який є  кандидатом у народні депутати від опозиції вважає, що канал було вимкнено у зв`язку з виборами, аби  перешкоджати мешканцям міста дізнатися правду про дії влади. «Ми просто показуємо все об'єктивно, не працюємо на жодну з політичних партій. Не вихваляємо і не розповідаємо, як ми гарно живемо за Партії регіонів», - сказав гендиректор «Капрі ТВ». 

 

Як приклад пан Прилепський розповів про висвітлення ситуації з тарифами за теплову енергію.  «Ось ми висвітлили проблему по місту Курахове. По тарифах за теплову енергію. Показали те, що курахівська ТЕЦ, яка надає таку послугу, дурить людей. Тут найвищий тариф у Донецькій області. А через те, керівництво міста і депутатський корпус здебільшого - це вихідці з Партії регіонів, то вони захищають не інтереси громади, а інтереси підприємства», - сказав пан Прилепський. За його словами, власником цього підприємства є впливовий бізнесмен із політичним прикриттям влади.

 

Міський голова Курахова Сергій Сажко підкреслює, що не має відношення до відключення телеканалу, а звинувачення в тиску з боку Партії регіонів на провайдера кабельного телебачення назває неправдою. «Ми не можемо відключити цей телеканал. Я не можу вимкнути телетрансляцію. Я особисто не знаю, я телебачення не дивлюсь», - сказав пан Сажко.

 

«Детектор медіа» інформуватиме читачів щодо причин вимкнення «Капрі ТВ».


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10659
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nik_here
4330 дн. тому
Сколько людей - столько мнений. Но это не говорит о том, что ТРК Зенит позволено самостоятельно без Национального совета по вопросам телевидения и радиовещания исключать любой телеканал из списка социальных, обязательных для транслирования. Вопрос-то именно в этом.
Nik_here
4330 дн. тому
Сколько людей - столько мнений. Но это не говорит о том, что ТРК Зенит позволено самостоятельно без Национального совета по вопросам телевидения и радиовещания исключать любой телеканал из списка социальных, обязательных для транслирования. Вопрос-то именно в этом.
гость
4330 дн. тому
ответ Nik_here: я не поповоду ТРК Зенит и анархии, я же говорю, что вы не разбираетесь в терминах и пристегиваете их куда вам выгодно, - я по поводу анархии и Капри. С чем там сравнивать Капри в том Красноармейске? Это канал, который даже погоду и время не может достоверно показать! Опросите народ , кроме своих сотрудников и членов семьи - кто смотрит ваш Капри? - то-то же....:)))) Цитирую вашего же земляка: "серо-о-о-о-ость и убогость".....
Nik_here
4331 дн. тому
Человек может думать обо всём, но делать должен то, в чём он уверен. КАПРИ уверенно идет вперед: есть с чем сравнивать в Красноармейске. А оправдывать беспредел ТРК Зенит призрачными рассуждениями о том, что в будущем может показывать Капри - это глупость. А по поводу анархии ТРК Зенит- Вы правы.
гость
4331 дн. тому
ответ Nik_here: по поводу "Свободу информации, свободу слова и т.д." - по Вашим же словам каждый делает что хочет! Это, батенька, элементарная анархия. С таким подходом если завтра Капри будет показывать порнуху - это и есть выбор народа? Сомнительно.... Вывод: не надо высоких слов произносить, не понимая и даже не вдумываясь в их значение. В Украине есть професиональные! каналы с обьективной подачей информации, а вашему Капри до них тянуться и тянуться.....
Nik_here
4331 дн. тому
Донбасс - регион сильных духом людей. Но гордость за экономическую мощь смешивается с болью за её разрушение, стыдом за бескультурье и плохое экологическое состояние региона. Шахтеры, люди такой важной и сложной профессии, поднимаясь на гора должны ощущать, что все напряжение, давление, крепи остались там, под землей. На поверхности невозможно жить в луче коногонки и не смотреть вокруг. Здесь свобода. Но ее, эту свободу, сознательно ограничивают власть имущие. Свободу информации, свободу выбора, свободу слова. Смотреть безучастно невозможно. Каждый делает что хочет: выключил и включать не собирается. Интересная позиция. Люди сами разберутся что им смотреть и как на это реагировать. А те, кому все-равно, видимо, привыкли с детства, что за них все решают "взрослые".
красноармейчанин
4332 дн. тому
а еще товарищ Прилепский в этом году на всей территории своего Капри выращивал зеленый лук в опилках - целофаном с мокрыми опилками и луком была застелена вся территория Капри, и заставлял своих же сотрудников ухаживать за всем этим, а потом лук продавал на базаре - весь город ржал с такого "колхозного телевидения"!
Очевидец
4332 дн. тому
Пусть Прилепский не рассказывает сказки - даже в самом Красноармейске у кабельных операторов плохой прием этого "Капри", а что уже говорить за Курахово, которое находиться километров 20 от Красноармейска, да еще за бугром... Прилепскому интереснее на территории офиса "Капри" разводить курей,индюков, и прочую домашнюю живность, чем заниматься техническим совершенствованием своего канала.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду