Телевимірювання у Москві проводитиме державний ВЦИОМ

6 Серпня 2012
7451
6 Серпня 2012
14:55

Телевимірювання у Москві проводитиме державний ВЦИОМ

7451
Початкову вартість контракту, укладеного по грудень 2014 року - 10533000 руб
Телевимірювання у Москві проводитиме державний ВЦИОМ

«Всеросійський центр вивчення суспільної думки» (ВЦИОМ) разом з TNS Russia брав участь у відкритому конкурсі за право проводити медіа вимірювання. Про це пише «Комерсант».

 

Московський департамент ЗМІ та реклами обирав підрядника, щоб проводити вимірювання аудиторії федеральних та місцевих каналів у Москві, а також радіостанцій, які мовлять у столиці.

 

У технічному завданні оголошеного департаментом конкурсу йдеться про те, що в телевимірюваннях «мають використовуватись сучасні спеціалізовані технології та технічні засоби, які дозволяють фіксувати перегляд телеканалу глядачем і враховувати його цільову групу».

 

«Безумовно, мова йде виключно про електронні вимірювання (наприклад, за допомогою піплметрів - ред.), а не опитуваннях, щоденники чи інші методики, які застосовувалися в 1990-ті роки», - пояснює генеральний директор дослідницької компанії Synovate Comcon Олена Конєва. TNS, яка наразі проводить телевізійні дослідження у Росії, встановила піплметри у 3,6 тис. домогосподарств у 72 містах з населенням понад 100 тис. чоловік. У московському регіоні у дослідженні задіяно 700 домогосподарств.

 

Початкову вартість контракту, що укладається по грудень 2014 року, департамент визначив у розмірі 10533000 руб. Ця сума складена на основі середньої вартості річної підписки на вже наявні дослідження TNS, які представили «ТВ Центр», «Москва-24» та «Доверие». Оцінка самої TNS фігурує при визначенні витрат безпосередньо на складання аналітичних звітів.

 

Структура TNS - ЗАТ «ТНС Геллап Медіа», яка брала участь у конкурсі запросила за свої послуги 10 мільйонів 533 тисяч руб., а ВЦИОМ, - 7,25 млн руб. Однак «ТНС Геллап Медіа» не було допущено до торгів. Залишився один учасник, і конкурс не відбувся. А 27 липня відповідно до закону про держзакупівлі контракт на 7,25 млн руб. був укладений з ВЦВГД.

 

З моменту укладення контракту виконавець надає результати своїх телевимірювань на щотижневій, щомісячній, щоквартальній та щорічній основі, йдеться у конкурсній документації. Тобто вже на цьому тижні ВЦИОМ має надіслати до департаменту свій перший звіт.

 

За словами генерального директора ВЦВГД Валерія Федорова, компанія тільки готується до запуску проекту. Піплметрів, або їх аналогів компанія не має, але придбати їх, на його думку, не важко. За оцінкою Олени Конєвої, витрати на обслуговування близько 500 піплметрів складуть не менше 15 млн руб. на рік.

 

У прес-службі TNS Russia не коментують проведений столичним департаментом ЗМІ та реклами конкурс.

 

Нагадаємо, результати телевимірювань TNS влаштовують не усіх. Зокрема дослідження критикував «Перший канал», який з 2005 року відмовився від послуг дослідника.

 

Але рекламу в його ефірі група «Відео інтернешнл» все одно продає за даними TNS. Електронні телевимірювання в самій Москві кілька років проводила компанія «Телерейтинг». Ще в 2003 році вона закупила в італійської групи AGB 550 піплметрів і встановила їх у 300 московських домогосподарствах. Основним клієнтом «Телерейтингу» був «Перший канал», але восени 2010 року компанія припинила дослідження.

 

ВАТ «Всеросійський центр вивчення громадської думки» на 100% належить Росимуществу. Є правонаступником заснованого ще в 1987 році Всесоюзного центру, що спеціалізувалося на опитуваннях громадської думки. Виручка за РСБУ в 2011 році склала 250 млн руб., прибуток - 12 млн руб.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду