В уряді створено управління розвитку інформаційного суспільства та інформаційної безпеки

25 Липня 2012
4741
25 Липня 2012
14:15

В уряді створено управління розвитку інформаційного суспільства та інформаційної безпеки

4741
Чим займатиметься – поки невідомо
В уряді створено управління розвитку інформаційного суспільства та інформаційної безпеки

Кабінет Міністрів створив у своїй управління розвитку інформаційного суспільства та інформаційної безпеки. Відповідну постанову №654, згідно з повідомленням прес-служби Кабміну, було затверджено на засіданні уряду в понеділок 23 липня, пише газета «Коммерсантъ. Украина».

 

Цілі і завдання нового підрозділу в уряді поки не оприлюднюють. Так само поки не визначений його кадровий склад.

 

Створення в структурі уряду нового управління співпало із загрозою відновлення хакерських атак на офіційні сайти органів державної влади. Перша хвиля атак досягла свого піку на початку лютого, після закриття популярного файлообмінника Ex.ua, у ній брали участь, зокрема, представники міжнародного руху The Anonymous. На початку липня хакери пообіцяли поновити атаки після прийняття Верховною Радою скандального закону «Про основи державної мовної політики»", який наділяє широкими правами регіональні мови, зокрема російську.

 

Перший заступник голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко (Партія регіонів) вважає, що нове урядове управління буде відбивати інформаційні атаки на Україну. «Наприклад, те, що перед Євро-2012 про Україну писали британські ЗМІ, інакше як чорної пропагандою назвати не можна! Це була інформаційна війна за гроші уболівальників, вибирали між відвідинами Олімпіади в Лондоні і Євро-2012 в Україні та Польщі. Як захищена наша країна від таких інформаційних нападок? Ніяк!», - зазначила пані Бондаренко.

 

За словами пані Бондаренко, в питанні інформаційної безпеки є і технічна складова: «У нас на прикордонних частотах мовлять польські, російські телеканали, а українських там немає, тому що частоти зайняті! Це, очевидно, теж є питанням інформаційної безпеки».

 

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець (НУ-НС) зазначив, що управління розвитку інформаційного суспільства та інформаційної безпеки створено в Кабміні вперше. «За логікою, ця структура буде займатися відбиттям інформаційних атак на уряд і органи влади як усередині країни, так і ззовні, але потрібно подивитися на повноваження цього управління! Забезпечення інформаційної безпеки може супроводжуватися стеженням або прослуховуванням розмов журналістів або неугодних владі людей», - заявив пан Стець.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду