Нападника на журналістів 5-го каналу засудили до трьох років

18 Липня 2012
7855
18 Липня 2012
15:04

Нападника на журналістів 5-го каналу засудили до трьох років

7855
З початку року до прокуратури надійшло 33 звернення про перешкоджання журналістській діяльності
Нападника на журналістів 5-го каналу засудили до трьох років

Подільським районний суд міста Києва виніс обвинувальний вирок у кримінальній справі щодо заподіяння тілесних ушкоджень журналістам 5-го каналу під час виконання ними професійних обов'язків (ст. 171 Кримінального кодексу). Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

 

Як уточнили ТК в юридичному відділі 5-го каналу, йдеться про інцидент, який стався у червні 2011 року, коли на журналістку Оксану Андрієвську та оператора Віктора Сніжка напали невідомі.

 

Журналісти 5-го каналу на вул. Оленівській, 34-А в Києві записували інтерв'ю. Через кілька хвилин до них підійшли четверо невідомих з ознаками алкогольного сп'яніння. Молодикам не сподобалося, що телевізійники знімають у подвір'ї, внаслідок чого виник конфлікт.

 

Під час інциденту оператор 5-го каналу отримав тілесні ушкодження. Нападники з місця події втекли. На виклик приїхала оперативно-слідча група міліції. Постраждалий Віктор Сніжко звернувся до правоохоронців із заявою про нанесені тілесні ушкодження.

 

За інформацією міліції, двоє з нападників раніше вже мали проблеми із законом. 23-річний киянин у 2007 році був умовно засуджений за хуліганство, а його 24-річний поплічник торік звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за розбійний напад та незаконне зберігання наркотиків.

 

За інформацією ГПУ, одного з підсудних за ч. 1 ст. 171 КК України засуджено до штрафу, іншому призначено покарання у вигляді трьох років обмеження волі за ч. 1 ст. 171 КК України та ч. 2 ст. 296 КК України.

 

Також ГПУ зазначає, що прокурором Львівської області 9 липня 2012 було порушено кримінальну справу стосовно Сокільницького сільського голови Пустомитівського району за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістам Львівської обласної державної телерадіокомпанії за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України. Слідство у справі триває.

 

У поточному році до органів прокуратури надійшло 33 звернення представників засобів масової інформації, за якими проводилися перевірки, надавались роз'яснення та приймались процесуальні рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7855
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду