Ґрінуей трактує російськомовних акторів для свого фільму про Ейзенштейна

16 Липня 2012
7104
16 Липня 2012
18:16

Ґрінуей трактує російськомовних акторів для свого фільму про Ейзенштейна

7104
Британський митець провів майстер-клас на Одеському міжнародному кінофестивалі
Ґрінуей трактує російськомовних акторів для свого фільму про Ейзенштейна

Британський режисер, художник, письменник Пітер Ґрінуей готується до зйомок фільму про радянського режисера Сергія Ейзенштейна і проводить кастинги російськомовних акторів у Росії та Україні. Про це він повідомив під час свого майстер-класу на Одеському міжнародному кінофестивалі, йдеться на сайті ОМКФ.

 

Тригодинний майстер-клас Пітера Ґрінуея пройшов 15 липня в синьому залі фестивального центру «Родина».

 

Відправна точка роздумів пана Ґрінуея - зміна технології виробництва фільму: цифровий кінематограф повинен народити нові видовищні форми. Режисер викривав присутніх у візуальній неграмотності і закликав не брати до рук камери тих, хто не має за плечима візуальної освіти.

 

«Я особисто знаю, що за 117 років існування мистецтва кіно досягло небагато. Наш кінематограф заснований на тексті, і це його дуже збіднює. Украй складно перерізати кінематографу пуповину, яка пов'язує його з книжковою полицею. Усі великі режисери рано чи пізно повертаються до тексту. Я - художник, і передусім ціную візуальний образ», - заявив Пітер Ґрінуей.

 

Пітер Ґрінуей розповів про свої останні експерименти у віджеїнгу і створенні відео інсталяцій, де він переосмислює традиційну форму подання відео зображення - ліквідує межі кадру, відмовляється від традиційної драматургічної конструкції і білого полотна екрану.

 

Фільм Пітера Ґрінуея «Ейзенштейн у Ґуанахуато» має вийти у 2013 році.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7104
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду