УП підозрює «Укрінформ» у розміщенні матеріалів проти опозиції (оновлено)

13 Липня 2012
4838
13 Липня 2012
15:34

УП підозрює «Укрінформ» у розміщенні матеріалів проти опозиції (оновлено)

4838
УП підозрює «Укрінформ» у розміщенні матеріалів проти опозиції (оновлено)

«Українська правда» підозрює державне інформаційне агентство «Укрінформ» у розміщенні матеріалів, спрямованих проти опозиції. Про це йдеться у публікації видання «Держагенцію використовують як зливний бачок проти опозиції?»

 

Як пише УП, саме «Укрінформ» 12 липня першим і з посиланням на джерело оприлюднив інформацію про те, що в палаті екс-прем'єра Юлії Тимошенко знайдені неприйняті нею ліки.

 

А сьогодні, 13 липня, на сайті агентства з'явилась новина з посиланням на маловідомий інтернет-ресурс «Відео Новин» про обвинувачення в причетності нардепа Сергія Власенка до контрабанди з Афганістану в Україну.

 

У матеріалі «Відео Новин» Власенку приписують причетність до контрабанди культурних цінностей і спроби організації контрабандного вивозу коштовного каміння з Афганістану в Україну, посилаючись на копії офіційних документів, що нібито перебувають у розпорядженні редакції. Зокрема, у документах згадується звернення начальника управління з особливо тяжких злочинів відділу боротьби з незаконним обігом заборонених речовин афганського МВС Саїда Гаффора.

 

Сайт «Відео Новин», за інформацією «Української правди», зареєстрований на головного редактора Олега Карпінцева і, за неофіційними даними, належить політтехнологам Семену Уралову й Володимиру Петрову.

 

(ДОДАНО)

У відділі зв'язків з органами влади та громадськими організаціями «Укрінформу» «Детектор медіа» зазначили, що робили новини відповідно до «стандартів в інформаційній сфері та інформаційного кодексу агентства, затвердженого у 2011 році».

 

«Звертаємо увагу, що вчора ми першими, на кілька годин раніше порівняно з іншими ЗМІ, видали новину про знайдені ліки у душовій Юлії Тимошенко. Пізніше цю інформацію було підтверджено офіційно, зокрема головним лікарем лікарні «Укрзалізниці» Михайлом Афанасьєвим», - йдеться у повідомленні агентства. 

 

Також у агентстві наголосили, що коректно подавали і новину про звинувачення Сергія Власенка у причетності до контрабанди: «Ми звертаємо увагу, що факт звинувачення має місце, але потребує перепровірки, тож тема буде розвиватися. Оскільки наші моніторингові служби своєчасно та першими звернули увагу на інформацію, яка стосується людей, тісно пов'язаних із суспільними  процесами в країні, ми цим самим виконали своє головне статутне завдання - збирання та оперативне поширення інформації про події, що відбуваються в Україні та за кордоном у сфері політики, економіки, соціального життя, культури, науки,  техніки і спорту /підпункт 4 Пункту 10 Статуту «Укрінформу».

 

При цьому в агентстві наголосили, що оскільки «Укрінформ» - державна компанія, вона займається інформуванням про офіційну позицію органів державної влади. «І якщо ми безоглядно не тиражуємо  сумнівні щодо об'єктивності політичні лозунги і заяви, хоча вони і приносять рейтинги, то це не дає нікому права сумніватися в об'єктивності нашої інформації», - наголосили представники агентства. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду