Новий канал виграв суд в «Укртелекому»

10 Липня 2012
7440
10 Липня 2012
20:10

Новий канал виграв суд в «Укртелекому»

7440
«Укртелеком» зобов’язаний відшкодувати каналу 150 тис. грн збитків
Новий канал виграв суд в «Укртелекому»

10 липня Апеляційний господарський суд міста Києва виніс рішення, згідно з яким ПрАТ «Укртелеком» зобов'язане відшкодувати ТОВ «Новий канал» матеріальний збиток у розмірі 150 тис. грн. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба Нового каналу.

 

До судового позову канал спонукало припинення мовлення 4 листопада 2010 року о 15:00 на дві години. Причина, за даними каналу, полягала в тому, що співробітники «Укртелекому» обрізали оптико-волоконні траси, якими подавався сигнал з офісу каналу по вулиці Тергенєвській, 25 на телевізійну вежу по вулиці Дорогожицькій, 10.

 

«За версією "Укртелекому", його працівники дійсно в цей час проводили в кабельному колодязі перевірку на предмет виявлення незаконно прокладених оптико-волоконних трас. Але траси Нового каналу нібито не були пошкоджені», - йдеться в повідомленні каналу.

 

Юридичний відділ Нового каналу доводив у суді факт збитку і що це відбулося саме з вини співробітників «Укртелекому». Олександр Карпов і Катерина Мороз, які представляли інтереси каналу в суді, готові до того, що «Укртелеком» подасть касаційну скаргу. Але, на їхню думку, головне вже досягнуто - апеляційний суд встановив факт пошкодження траси співробітниками «Укртелекому».

 

«Детектор медіа» звернулася із запитом про коментар до прес-служби «Укртелекому».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7440
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду