Редактор ТРК «Бриз» Олена Юрченко перемогла в конкурсі з висвітлення реформ сфери охорони здоров’я

10 Липня 2012
3764
10 Липня 2012
12:35

Редактор ТРК «Бриз» Олена Юрченко перемогла в конкурсі з висвітлення реформ сфери охорони здоров’я

3764
Конкурс проводила МГО «Академія української преси»
Редактор ТРК «Бриз» Олена Юрченко перемогла в конкурсі з висвітлення реформ сфери охорони здоров’я

Редактор ТРК «Бриз» Олена Юрченко за онлайн-публікацію «Медицинская реформа: будут ли закрывать больницы в Керчи?» посіла перше місце в конкурсі з висвітлення проблематики реформи сфери охорони здоров'я, який проводила Міжнародна громадська організація «Академія української преси».

 

На думку членів журі, журналістка фахово підійшла до висвітлення теми реформи на місцевому матеріалі і водночас задіяла значне число вітчизняних та іноземних джерел інформації. «Складна та потенційно конфліктна тема була викладена доступно, з урахуванням аудиторії, також були застосовані методи візуалізації даних, фотоілюстрації, що зробило матеріал добре структурованим та читабельним. Публікація спричинила змістовну та аргументовану дискусію на сайті ТРК», - йдеться на сайті АУП.

 

На другому місці за серію публікацій опинився Олександр Шульга (ТОВ «Издательство «Популярные Ведомости», м. Павлоград). Журі відзначило системний підхід журналіста та видання до висвітлення медичної реформи.

 

Третє місце за серію публікацій посіла головний редактор сайту «Наш Днепропетровск» Олена Непокора (Сильвестрова). На думку журі, журналістка здатна аргументовано донести критичне ставлення до практичного втілення медичної реформи в пілотному регіоні Дніпропетровщини, резонансність публікацій, намагання привернути увагу аудиторії та громадянського суспільства до «болючих точок» реалізації реформи.

 

Також на третьому місці - журналіст газети «Ведомости Юга» (м. Бердянськ) Катерина Смирнова за статтю «Врачебная реформа». Члени журі відзначили зрозумілість та ясність викладу автора, орієнтованість на потреби та особливості аудиторії місцевого видання, значну пошукову журналістську роботу, завдяки якій стала можлива публікація.

 

Всього на конкурс надійшло 16 робіт. До складу журі увійшли президент АУП Валерій Іванов, медіатренер Олег Хоменок, директор АУП Оксана Волошенюк, експерт з громадського здоров'я Денис Полтавець, правник, фахівець з прав пацієнтів Людмила Солоп.

 

Конкурс був присвячений реформуванню системи медицини; новій структурі системи охорони здоров'я; змінам у структурі надання медичних послуг та їх впливу на якість і доступність медичної допомоги для населення регіону; доступу до медичних послуг.

 

Конкурс був проведений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та програми «У-Медіа» «Інтерньюз-Нетворк».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3764
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду