Зарплати технічних та адміністративних працівників НТКУ зростуть на 15%

27 Червня 2012
7103
27 Червня 2012
12:32

Зарплати технічних та адміністративних працівників НТКУ зростуть на 15%

7103
Журналістам підвищення зарплати можна чекати у 2013 році
Зарплати технічних та адміністративних працівників НТКУ зростуть на 15%

Із липня 2012 року зміняться умови оплати праці співробітників Національної телекомпанії України: в середньому на 15% збільшаться заробітні плати режисерів, операторів, звукорежисерів, освітлювачів, технічних, адміністративних та інших працівників, загальна кількість яких становить 1300 осіб (майже 80% співробітників НТКУ). Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Завдяки переходу на нову систему оплати праці (ЄТС), наступні підвищення відбуватимуться декілька разів на рік відповідно до розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду. Тобто, збільшується мінімальний тарифний розряд, і, відповідно до постанови уряду, автоматично збільшується заробітна плата працівників НТКУ.

 

Окрім цього адміністрація НТКУ також виступила з ініціативою застосування до Першого національного з 2013 року додаткового коефіцієнту національного закладу та підвищення заробітної плати журналістів. Оскільки телекомпанія є національним закладом та єдиною загальнонаціональною телекомпанією, що виконує державні замовлення.

 

Прес-служба нагадує, що система посадових окладів працівників НТКУ, які не є журналістами, раніше визначалася наказом Міністерства праці та соціальної політики України № 347 від 22.09.2006 року «Про впорядкування умов оплати праці працівників Національної телекомпанії України, які не є журналістами» (зі змінами), і не переглядалася із 2008 року. Через це більшість працівників НТКУ продовжувала отримувати заробітну плату на рівні 2008 року.

 

«Як результат - з кожним роком керівництву телекомпанії було все складніше втримувати на роботі найпрофесійніші кадри, зменшились можливості компанії у мотивуванні тих працівників, які продовжують працювати в системі НТКУ. Протягом 2010-2012 років генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф неодноразово піднімав питання щодо перегляду чинної схеми посадових окладів для працівників НТКУ. У червні 2012 року, завдяки особистому втручанню Прем'єр-міністра України Миколи Яновича Азарова, Верховною Радою було підтримано пропозиції керівника Уряду щодо внесення змін до державного бюджету України та прийнято низку рішень задля покращення оплати праці працівників Національної телекомпанії України», - йдеться у повідомленні каналу.

 

Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф зазначив, що питання підвищення заробітної плати та покращення умов роботи працівників НТКУ завжди було одним із головних пріоритетів роботи компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7103
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
tv_director
4313 дн. тому
К сведению, самый высокий должностной оклад режиссёра, звукорежиссёра и оператора в областных ТРК составляет 1162 грн., а оклад уборщицы с 1-го июля составляет 1102 грн. Вот и посоветуйте, теперь, как в таких условиях удержать высококлассных специалистов на областном уровне.
tv_director
4313 дн. тому
Хотелось, чтобы и не только на работников НТКУ обращали внимание... В областях люди работают на государственных телекомпаниях, выполняют не меньший, а чаще даже и больший, объём работы. Заметьте! Выполняют тоже государственный заказ в полном объёме. И работают за очень НЕБОЛЬШУЮ заплату.
прибиральник сміття з голів
4327 дн. тому
ПАКРАЩЕННЯ! ВЖЕ Є! А ЖУРНАЛІСТИ НЕ ЗАСЛУЖИЛИ, БО "я вам так скажу: я вам не завидую..."
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду