У «Чорноморській ТРК» відбудуться масові скорочення

18 Червня 2012
8234
18 Червня 2012
19:26

У «Чорноморській ТРК» відбудуться масові скорочення

8234
Компанія протягом року переживає кадрові ротації та перебої з виплатою зарплат
У «Чорноморській ТРК» відбудуться масові скорочення

У «Чорноморській телерадіокомпанії» з 15 серпня відбудеться масове скорочення штату. Під звільнення потрапило понад половину співробітників (як журналістів, так і вахтерів з прибиральницями). Зокрема, тільки з відділу «Новин» звільняють п'ятьох журналістів, повідомляє «Кримське інформаційне агентство» з посиланням на власні джерела.

 

Програмний директор «Чорноморки» Наталія Андронакі підтвердила «Детектор медіа» інформацію про скорочення. «У понеділок керівництво повідомило про скорочення, перерахувавши позиції, які будуть скорочені, - загалом близько 10. Керівництво називає це оптимізацією виробництва, а не звільненнями. Декому зі скорочених пропонують перейти на трудовий договір. Усім дали час обміркувати інформацію», - повідомила пані Андронакі.

 

Кадрові ротації тривають у «Чорноморській телерадіокомпанії» вже протягом року, відколи змінилося керівництво (з посади президента пішла Тетяна Красікова, замість якої колективу була представлена Людмила Денисова - екс-міністр праці та соціальної політики, хоча формально Тетяна Красікова дотепер є керівником) і відбулася реструктуризація. За рік на «Чорноморці» залишилися працювати близько чверті співробітників. Люди йшли самі з різних причин - через професійні розбіжності, фінансові труднощі. Тільки за останній тиждень компанію залишили понад 10 співробітників, уточнює Наталія Андронакі.

 

Телерадіокомпанію змушені залишати професіонали, які працювали в ній багато років, натомість у штат набирають молодих недосвідчених журналістів. Але ніхто з тих, хто пішов з «Чорноморки», без роботи не залишився: частина людей влаштувалася в Києві на каналі СТБ, частина - у кримських корпунктах загальнонаціональних каналів, частина - у прес-службах кримських республіканських органів влади.

 

«Компанія знелюдніла і залишилася без досвідчених і професійних кадрів. Усе, що відбувається, мене непокоїть, частково шокує. Можливо, я нічого не розумію в сучасних процесах, нічого не розумію в бізнесі, я припускаю, що це моє незнання, а керівництво знає, куди веде компанію», - зауважує Наталія Андронакі.

 

Нагадаємо, що 20 березня вперше за 17 років існування «Чорноморської ТРК» внаслідок страйку співробітників в ефір не вийшов випуск новин. Унаслідок переговорів було досягнуто компромісу - співробітникам телекомпанії виплатили 70% зарплати за лютий, після чого вони вийшли на роботу.

 

Перебої з виплатою зарплати тривають у компанії дотепер, свідчать джерела «Детектор медіа». Наталія Андронакі цю інформацію підтвердила, але не стала розголошувати терміни й розміри заборгованості по зарплаті.

 

Керівництво ТРК пояснює скорочення тим, що «Чорноморка» перебуває в кризі і перестала приносити необхідний прибуток, пише «Кримське інформаційне агентство».

 

Нагадаємо, що засновником «Чорноморської ТРК» є народний депутат («БЮТ-Батьківщина») і керівник кримської організації ВО «Батьківщина» Андрій Сенченко. До компанії причетна і перший заступник кримської організації партії Людмила Денисова, чиї доньки зараз входять до топ-менеджменту медіахолдингу Сенченка-Денисової: Олександра Квітко (молодша донька Людмили Денисової) є головним редактором «Чорноморки», Олена Титаренко (старша донька Людмили Денисової) очолює компанію «Гуру медіа груп», що розміщує рекламу в медіахолдингу Андрія Сенченка і Людмили Денисової. Виконавчим директором «Чорноморської ТРК» наразі є Лариса Нестерчук.

 

«Чорноморська ТРК» не єдиний медіаактив, пов'язаний з Андрієм Сенченком і Людмилою Денисовою, що переживає складні часи. Заборгованості по зарплаті є також у продакшні «Медіафільм», а редакція тижневика «События» у квітні звільнилася в повному складі та поскаржилася до прокуратури на невиплату зарплати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8234
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Классик
4334 дн. тому
Ребята,не вы первые и не вы последние....Это классика телевизионного жанра..
аграфена
4335 дн. тому
В сокращении штатов на телекомпании нет ничего удивительного. Во-первых, можно не выплачивать долги. Во-вторых, наберут непрофессионалов, которые согласятся работать "за так" или за минимум. В третьих, руководству просто необходимо избавиться от "старожилов", которые хорошо помнят, какой была "Черноморка" еще 2 года назад. Итак уже уровень подачи программ упал "ниже плинтуса". Не говоря уж о повальной безграмотности. Сама работаю на "Черноморке", и попала в число сокращаемых профессионалов. В общем, "Черноморка". светлая тебе память!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду