Потімков заявляє, що його програма не подобалася бютівцям і владі Харкова

15 Червня 2012
7962
15 Червня 2012
12:45

Потімков заявляє, що його програма не подобалася бютівцям і владі Харкова

7962
Журналіст каже, що його авторський проект P.S. на ТВі було закрито без його згоди
Потімков заявляє, що його програма не подобалася бютівцям і владі Харкова

Журналіст Сергій Потімков заявляє, що його авторська програма P.S. на ТВі була закрита без його згоди і спростовує інформацію про те, що ТВі має намір співпрацювати з ним надалі. Про це він сказав в інтерв'ю «Відеотеці».

 

«Я не згоден з тим, що це спільне рішення і йде робота над удосконаленням проекту. Це - брехня. Проект закритий, ніякого продовження немає. А коментувати причини я не буду», - сказав Сергій Потімков.

 

Раніше в коментарі «Детектор медіа» генеральний директор ТВі Микола Княжицький повідомив, що закриття P.S. було спільним рішення керівництва каналу й автора проекту. Також він стверджував, що було вирішено «ще попрацювати, щоб зробити проект кращим».

 

«У мене підспудно було відчуття, що вони (ТВі. - ТК) не готові почути інший голос. Їм хотілось почути підтвердження того, що вони знають про Східну Україну, - розказав Сергій Потімков, - Назва програми P.S. - це не постскриптум, а Потімков Сергій. Але ця назва не надто обігравалась, і я на цьому не наполягав. Це авторська програма. Якщо вам потрібен авторський погляд, то давайте довіряти один одному. Я завжди кажу, що не знаю істини, а буду її шукати. Але якщо вони знають істину, і їм потрібна людина, яка буде тільки  підтверджувати це, тоді не варто запрошували людей, які налаштовані на справжній діалог. Це їх право не пускати Потімкова до глядача, щоб він не розвивав те, з чим вони не згодні. Нам пропонують грати в гру, де є лише донецька та "антидонецька" позиції, а життя України значно ширше».

 

Сергій Потімков розповів, що претензій з боку керівництва каналу щодо рейтингів не було. Хоча він вважає: щоб домогтись вищих показників необхідна належна «розкрутка та реклама програми», якої, на його думку, не було.

 

Також він зазначив, що програмою P.S. були не задоволені «бютівці (не всі, але певні значні фігури)» та влада Харкова, внаслідок чого ТВі виключили з мережі «Тріолана». Нагадаємо, раніше про це говорив Микола Княжицький, однак додавав, що ці дії не стали причиною закриття проекту.

 

«Потімков не показав їм (ТВі - ТК) межі свободи, він допоміг їм збагнути, що вони собою представляють, представити свою телевізійну фізіономію, - додав Сергій Потімков, - Це як запросили режисера в театр, а його репертуар не підійшов. Але інша справа: навіщо тоді запрошували?»

 

Микола Княжицький, коментуючи інтерв'ю Сергія Потімкова, зазначив, що політичних претензій, пов'язаних зі змістом програми, не було. «Я хочу надалі співпрацювати із Сергієм Потімковим. Але я не коментуватиму цю тему, оскільки ми так домовились із Сергієм», - додав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7962
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Silence
4324 дн. тому
Знавець, в Харкові закрили всі опозиційні канали.
Знавець
4333 дн. тому
Пардон, а хто це - Потімков?.. :) І чому це харківське гуру не може спокійно працювати на якомусь іншому каналі (раз воно вже таке непримиренно авторське)?
14
4339 дн. тому
Цього і слід було очікувати. Коли мова йде про фінансові проблеми, усі принципи та конституції навіть такого каналу, як ТВі, відходять на другий план. Чи може тепер хтось сказати про відсутність цензури на українському телебаченні?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду