Звільненого журналіста ТРК «Вежа» поновили на роботі

13 Червня 2012
8224
13 Червня 2012
14:17

Звільненого журналіста ТРК «Вежа» поновили на роботі

8224
Рішення суду про поновлення на роботі набуло сили з моменту винесення ухвали апеляційним судом
Звільненого журналіста ТРК «Вежа» поновили на роботі

Журналіста івано-франківської телерадіокомпанії «Вежа» Георгія Жужунадзе, якого звільнили два роки тому через конфлікт з адміністрацією каналу, поновили на роботі. Про це журналіст розповів «Детектор медіа».

 

Сьогодні, 13 червня, Апеляційний суд Івано-Франківської області прийняв рішення про поновлення Георгія Жужанадзе на роботі. Також суд зобов'язав відповідача - ТРК «Вежа» - сплатити журналісту компенсацію за вимушений прогул, моральну шкоду та адвокатські витрати. «Усього вийшло 40 тисяч гривень. Це державних коштів. Тобто це кошти платників податків! Вона (директор ТРК Олена Третьяк , - ТК) йшла на це порушення закону свідомо. І тепер мешканці міста мають сплатити мені такі кошти. А депутати і мер міста захищають її, знаючи, що вона порушила закон», - вважає Геогрій Жужунадзе.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», у квітні 2012 року Івано-Франківський міський суд визнав, що його звільнення з роботи було незаконним. Суди слухали справу повторно. Адже два роки назад і міський, і апеляційний суди прийняли рішення не на користь журналіста. Після цього справу розглянула колегія суддів Вищого спеціалізованого суду та вирішила скасувати рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 19 квітня 2011 року та ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області від 6 липня 2011 року, а справу передати на новий розгляд до суду першої інстанції.

 

Зрештою, Івано-Франківський міський суд задовольнив позов журналіста. А після розгляду в апеляційній інстанції, куди звернулася ТРК «Вежа», рішення набуло законної сили з моменту винесення ухвали. Саме із цією ухвалою Георгій Жужунадзе прийшов на роботу.

 

«Спершу мене не хотіли впускати на роботу, але журналістська братія допомогла», - сказав він, і додав, що колеги його підтримали і відвідували судові засідання.

 

Георгій Жужунадзе повідомив, що його обрали головою профспілкової організації телекомпанії «Вежа», і він тепер має намір «навести порядок у телекомпанії». «Я планую не тільки працювати тут, але й продовжувати ту боротьбу, яку я розпочав. Не допускатиму розкрадання коштів, запобігатиму правопорушенням. Щоб журналісти і колектив нормально працювали», - зазначив пан Жужунадзе.

 

«Детектор медіа» намагається взяти коментар у директора телеканалу Олени Третьяк, однак у приймальні повідомили, що вона відсутня.

 

Нагадаємо, Георгій Жужунадзе причиною свого звільнення називав тиск з боку керівництва «Вежі». У лютому 2010 року активісти Івано-Франківської медіапрофспілки заявили, що керівництво ТРК «почало цілеспрямовано тиснути на всіх, хто виявив бажання чи таки вступив до лав профспілки». Зокрема, директор ТРК Олена Третьяк нібито ультимативно вимагала від членів профспілки залишити цю організацію, інакше вони втратять роботу. Сам пан Жужунадзе, як писала ТК, після того, як заявив про намір обговорити конфлікт з мером Івано-Франківська, отримав вказівку директора телерадіокомпанії Олени Третьяк писати заяву про звільнення за власним бажанням, інакше вона його звільнить «за статтею». «Коли ж я відмовився писати заяву, наступного отримав дві догани. Після цього мене було звільнено», - сказав пан Жужунадзе.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8224
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду