НМПУ домагається відставки керівника ДТРК «Крим»

12 Червня 2012
9431
12 Червня 2012
17:56

НМПУ домагається відставки керівника ДТРК «Крим»

9431
Його звинувачують у запровадженні цензури та поліцейських методів керування творчим колективом
НМПУ домагається відставки керівника ДТРК «Крим»

Незалежна медіа-профспілка України вимагає негайної відставки виконувача обов'язків генерального директора ДТРК «Крим» Валерія Гуменюка у зв'язку з «його повною невідповідністю займаній посаді, запровадженню цензури та поліцейських методів керування творчим колективом». Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

«Ми обурені фактом застосування політичної цензури щодо програми кримськотатарською мовою "Хаберлер" і наступної цинічної брехні щодо мотивів її зняття з ефіру. Як з'ясував комітет НМПУ, ніяких технічних негараздів з програмою не існувало, вона була вчасно підготовлена до ефіру і єдиною причиною її зняття з ефіру була відсутність позитивного сюжету про діяльність глави держави», - йдеться в повідомленні профспілки.

 

Нагадаємо, 7 червня керівництво ДТРК «Крим» зняло з ефіру повтор програми «Хаберлер» - новин кримськотатарською мовою. Як вважають журналісти телекомпанії, сталося це через відсутність у випуску будь-якої інформації про президента України.

 

На думку членів НМПУ, Валерій Гуменюк проявив себе не тільки як цензор, а й як фахівець з досить специфічними уявленнями про методи керування творчим колективом і в якого бракує досвіду керівництва телерадіокомпанією, бо раніше він працював керівником управління Державної міграційної служби в Херсонській області.

 

«Відсутність досвіду керування телебаченням та без відсутність відповідної вищої освіти у пана Гуменюка суперечить кваліфікаційними вимогами до посади генерального директора державної телекомпанії», - пише прес-служба.

 

У зв'язку із цим комітет НМПУ вимагає Держкомтелерадіо провести службове розслідування, притягнути до відповідальності винних осіб та надати громадськості інформацію щодо обставин та осіб, завдяки яким Валерій Гуменюк був призначений виконуючим обов'язки керівника ДТРК «Крим», що призвело до грубого порушення прав працівників телекомпанії.

 

НМПУ не заперечує того факту, що державні телеканали мають висвітлювати діяльність державних і місцевих органів влади більш прискіпливо та детально, ніж це роблять комерційні ЗМІ. Проте, таке висвітлення має базуватись на найкращому досвіді вітчизняної та закордонної журналістики, що визначено в кваліфікаційних вимогах Держкомтелерадіо. Таке висвітлення не має нічого спільного ані з піаром, ані з безпідставним вихваленням будь-яких чиновників.

 

Як писала «Детектор медіа», за словами виконувача обов'язків генерального директора ДТРК «Крим» Валерія Гуменюка, повтор випуску новин від 6 червня не відбувся 7 червня з технічних причин, а не через відсутність сюжетів про президента.

 

Як повідомили «Детектор медіа» в Держкомтелерадіо, Комітет укладає контракт з керівником ДТРК «Крим» після схвалення його кандидатури Верховною Радою Криму, подання на яку робить Рада Міністрів Криму. Наразі пан Гуменюк є виконувачем обов'язків керівника ДТРК «Крим».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду