Наприкінці червня влада намагатиметься закрити українські супутникові канали на догоду російським

12 Червня 2012
25700
12 Червня 2012
16:10

Наприкінці червня влада намагатиметься закрити українські супутникові канали на догоду російським

25700
Наприкінці червня влада намагатиметься закрити українські супутникові канали на догоду російським
Саме тоді планується винести на друге читання Законопроект N6523 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо врегулювання авторського права і суміжних прав". Проти цього законопроекту у медіа уже висловлювалися із різних причини різні депутати та оглядачі. Його критикували і Леся Оробець на "Детектор медіа" у статті "Війна за медіа: імперія атакує" і народний депутат України Володимир Каплієнко. Цей законопроект, поданий Максимом Луцьким називають "Законопроектом про інтернетцензуру".

Але насправді, влада, через цей законопроект хоче ввести тотальну цензуру у медіа. Народний депутат від Партії Регіонів Орест Муц вніс до законопроекту поправки, згідно з якими всі українські супутникові телевізійні канали у примусовому порядку зобов'язані будуть закодувати свій телевізійний сигнал. А у випадку, якщо телеканал свій сигнал не закодує, Орест Муц пропонує карати їх найвищою мірою покарання, яка може бути застосовано до мовника – позбавлення ліценції на мовлення. Цю поправку, як і законопроект у другому читанні, депутати планують прийняти наприкінці червня, коли всі люди будуть стежити за футболістами, а не за народними обранцями.

Це означає, що 22 % громадян України, які згідно із статистичними даними дивляться супутникове телебачення, будуть позбавлені можливості дивитися українські телеканали. У селах таких громадян – 33%. Очевидно, що дивитимуться вони ОРТ, РТР, НТВ та інші російські канали, оскільки російську мову вони розуміють, а канали ці, на супутнику незакодовано. Окрім того, буде позбавлено можливості дивитися українські телеканали мільйони українців-заробітчан та українців, які мешкають у діаспорі.

Про всяк випадок нагадаю, що кодувати чи не кодувати сигнал – завжди є власною ініціативою та рішенням мовника, держава не вправі впливати на це рішення. Саме тому BBC, CNN, Euronews, Al Jazeera, Deutsche Welle та безліч інших телеканалів не закодовуються.

Примусове кодування супутникових сигналів скоріше за все вигідне по-перше "Зеонбуду", декодер якого ніхто не хоче купувати, бо люди дивляться телебачення через супутник, а по-друге, російським каналам. Таємні власники "Зеонбуду" розраховують ввести цензуру та хоч якось виправдати власну аферу. Відразу ж і росіянам можна прислужитися. Я прошу усіх депутатів зупинити хоча б Ореста Муца. Він, до речі сам із Тернопільщини, хоча й є автором такої жахливої антиукраїнської поправки. "За довіру відпрацюю!!" – написано на біг-бордах Ореста Муца, якими заставлена уся Тернопільшина. Кому, цікаво, відпрацьовує він цього разу?
 
Микола Княжицький, «Українська правда. Блоги»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Микола Княжицький, «Українська правда. Блоги»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25700
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Creek
4336 дн. тому
Кодирование спутниковых украинских каналов выгодно украинским каналам (правда не всем)). Исследование GFK показывает: при кодировании 54 процента спутниковых абонентов уйдут на смотрение только украинских каналов эфирной цифры, 14 процентов подключат платный спутник, 6-7 процентов уйдут в ip и кабель - там везде есть доступ к украинским каналам. И только 18 процентов останутся смотреть открытые спутниковые каналы. А Россия, политика и прочая лабуда тут ни при чем.
Правдоруб
4337 дн. тому
Да, цензуры тут никакой нет - все это наверняка инициатива "Зеонбуда". Вопрос в другом. Каналы закодируются "BISSом", как "Интер" или "РТР-планета" и те же телезрители будут по-прежнему все каналы смотреть никому ничего не платя. SHARA LIVES FOREVER :-)))))))))
operator
4338 дн. тому
до чого цей крик? як може розвиватись платне телебачення, якщо на супутнику є купа безкоштовних каналів? щоб гроші пішли в кабель і на платні супутникові платформи, треба щоб в людей з"явився стимул. навіщо тримати 50 безкоштовних каналів, для яких є лише 400 млн доларів рекламного ринку??? як мінімум 2/3 з них мають стати платними і жити з підписки. ясно, що всі цього бояться, бо тоді треба буде робити ЯКІСНИЙ контент, а не забивати ефір закупним продуктом. це дуже правильний закон.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду