МЗС не бачить політичного підтексту у матеріалах британських ЗМІ щодо расизму

4 Червня 2012
4566
4 Червня 2012
13:26

МЗС не бачить політичного підтексту у матеріалах британських ЗМІ щодо расизму

4566
«ВВС вхопилася за можливість зробити смажений факт»
МЗС не бачить політичного підтексту у матеріалах британських ЗМІ щодо расизму
Міністерство закордонних справ виключає політичний підтекст у розповсюджених британськими ЗМІ обвинуваченнях України в расизмі. Про це 3 червня в ефірі телеканалу Перший національний сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляють «Українські новини».
 

«Я б не сказав, що є реальна кампанія (політична антиукраїнська), що ВВС є частиною якоїсь реальної кампанії... Уряд Великої Британії дуже сильно критикує нас за ситуацію з Тимошенко, але жодного слова про те, що в нас расизм, ніхто не говорив», - сказав Олег Волошин.
 
 
Він висловив припущення, що медіакомпанія ВВС (Велика Британія), яка поширила сюжет про расизм в Україні, гналася за сенсацією: «Мені здається, що ВВС вхопилася за можливість зробити смажений факт».
 
 
Як зазначив пан Волошин, сюжет британської ВВС про расизм в Україні може мати надалі позитивний ефект для нашої країни: «Я вважаю, що позитив таких історій у тому, що більше журналістів хоче розібратися, яка Україна є». На думку Волошина, іноземні гості, приїхавши в Україну, побачать, наскільки вона толерантна й політкоректна.
 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», 28 травня, у програмі ВВС «Панорама» колишній гравець збірної Англії Сол Кемпбелл сказав, що проведення Чемпіонату Європи в Україні і Польщі є помилкою через поширені в цих країнах расизм і випадки футбольного насильства. Сол Кемпбелл у телефільмі закликав темношкірих уболівальників не їхати в Україну та Польщу, бо «вони можуть повернутися звідти в труні».
 
 
Після цього Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість кампанією з дискредитації України, розгорнутою в британських ЗМІ. 


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду