Фільм Лозниці здобув гран-прі кінофестивалю «Дзеркало»

3 Червня 2012
6888
3 Червня 2012
22:32

Фільм Лозниці здобув гран-прі кінофестивалю «Дзеркало»

6888
у Росії
Фільм Лозниці здобув гран-прі кінофестивалю «Дзеркало»
Фільм «В тумані» Сергія Лозниці здобув головний приз VI міжнародного кінофестивалю імені Андрія Тарковського «Дзеркало». Крім статуетки, головний призер отримує також грошову премію в розмірі 900 тис. рублів (близько 213 тис. грн). Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».
 
 
Кінофорум проходив з 29-го травня по 3-тє червня у Івановській області (РФ). Президент фестивалю - Павло Лунгін.
 

Приз за найкращу режисуру отримав бразильський фільм «Південний захід» Едуардо Нуніша.
 
 
Приз за професійні здобутки і за відображення парадоксальності людської природи отримав фільм «Самотня планета» (США - Німеччина) режисера Джулії Локтєв.
 

Премію за акторський ансамбль отримала картина «Відчиніть двері і вікна» (Аргентина - Швейцарія) режисера Мілагруса Мументалера.
 
 
Спеціальний приз «За чесну і безкомпромісну розповідь про болючі проблеми своєї країни» отримав ізраїльський фільм «Кімната 514» режисера Шарона Бар-Зія.
 
 
Приз глядацьких симпатій здобула картина «З четверга до неділі» (Чилі - Нідерланди)режисера Домінго Сотомайора.
 
 
В основному конкурсі фестивалю, окрім стічки Лозниці, змагалися ще 9 фільмів. Це грецька картина «Альпи» режисера Йоргоса Лантімоса, фільм «Верхній поверх, ліве крило» режисера Анжело Чанчі (Франція-Люксембург), а також «Пан Лазар» (Філіп Фалардо, Канада), «Кімната 514» (Шарон Бар-Зів, Ізраїль), «Самотня планета» (Дж.Локсев, США-Німеччина), «Відкрийте двері і вікна» (М.Мументалер, Швейцарія-Аргентина), «З четверга до неділі» (Домінго Сотомайор, Чилі-Нідерланди), «Південний захід» (Едуарду Куніш, Бразилія), «Я вела тебе додому» (Тонгпонг Чантарангкал, Таїланд).
 
 
Фільмом відкриття фестивалю стала картина «Іванове дитинство» Андрія Тарковського. В рамках спецпоказу накінофорумі демонструвався фільм Олександра Сокурова «Фауст». У програмі «Свої» були показані російські фільми «Борис Годунов» Володимира Мірзоєва, «Два дні» Авдотьї Смірнової, «Олена» Андрія Звягінцева, «Диригент» Павла Лунгіна, «Жила-була одна баба» Адре Смірнова та інші.
 
 
Як повідомляла «Детектор медіа»нещодавно стрічка «В тумані» Сергія Лозниці завоювала нагороду міжнародної федерації кінокритиків FIPRESCI Каннського кінофестивалю. 
 
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6888
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду